9. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí kabsa s rýží je lahodný arabský recept, který vás okouzlí svou výraznou chutí a aromatickými kořením. Kombinace kuřecího masa, zeleniny a rýže vytváří skvělou večeři, kterou můžete snadno připravit doma. S naším receptem se naučíte, jak správně připravit kabsa a přinést do vaší kuchyně kousek orientálního exotismu. Překvapte své blízké tímto jedinečným pokrmem plným vůní a dochucovadel a přidejte si do svého jídelníčku novou variaci s kuřecím kabsou s rýží!
Suroviny:
- 500 g kuřecího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mletého kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého skořice
- 1 lžička papriky
- 400 g rajčat z konzervy
- 400 g rýže
- 700 ml kuřecího vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na oleji osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kuřecí maso a orestujte ho z obou stran.
- Přidejte koření (kmín, kurkumu, koriandr, skořici, papriku) a promíchejte.
- Přidejte rajčata z konzervy a nechte vařit 5 minut.
- Přidejte rýži a kuřecí vývar.
- Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte vařit pod pokličkou, dokud se rýže neudusí a kuřecí maso nezměkne (asi 20 minut).
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte teplé.