9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Kuřecí escalope s bylinkovými brambory je lahodný recept, který potěší každého milovníka křupavých pokrmů. V tomto receptu se kombinuje tenký plátek kuřecího masa s chutnými bylinkovými brambory. Křupavá vrstva masa je připravena z jemně naklepaného kuřecího prsního svalu, který je potažen vajíčkem a strouhankou a opečený na pánvi. Brambory jsou pak vařené, ochucené česnekem a bylinkami a osmažené na pánvi, dokud nejsou zlatavě hnědé. Tento výtečný pokrm můžete podávat s čerstvou zeleninou nebo salátem a vytvořit tak skvělou večeři plnou chuti a vůně.
Suroviny
- 4 kuřecí stříhátka
 - 1 hrnek strouhanky
 - 2 lžíce bylinkového koření
 - ½ hrnku mouky
 - Sůl a pepř podle chuti
 - 2 vajíčka
 - 4 brambory
 - Čerstvé bylinky na ozdobu
 
Postup
- Nejprve si připravte bylinkové koření. Smíchejte dohromady bylinky, sůl a pepř.
 - Brambory omyjte a nakrájejte na menší kousky. Vložte je do hrnce s osolenou vodou a vařte, dokud nejsou měkké.
 - V hrníčku smíchejte strouhanku s bylinkovým kořením.
 - V jiném hrníčku rozšlehejte vajíčka.
 - Kuřecí stříhátka osolte a opepřete podle chuti.
 - Stříhátka nejdříve obalte v mouce, poté je ponořte do rozšlehaných vajec a nakonec obalte ve směsi strouhanky s bylinkovým kořením.
 - Kuřecí escalopy smažte na pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova.
 - Uvařené brambory sceďte a propasírujte je vidličkou. Přidejte máslo a promíchejte.
 - Escalopy servírujte společně s bylinkovými brambory. Ozdobte čerstvými bylinkami.
 

