9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Kuřecí enchilada – Recept na autentickou mexickou specialitu
Chcete si vychutnat lahodné kuřecí enchilady přípravou jednoduchého a chutného jídla? Tento recept přinese do vaší kuchyně autentickou chuť Mexika. Kuřecí kousky marinované v kořenící směsi jsou zabalené v kukuřičných tortilách a zalité pikantním salsa omáčkou. Pečením v troubě se tortily stávají křupavými a právě tak to má být. Posypané sýrem a servírované s guacamolem a smetanou, tyto enchilady se stanou vášnivým dobrodružstvím pro vaše chuťové pohárky. Ozdobte je rajčaty a petrželkou a připravte se na chuťovou explozi. Připravte si dnes večeři, která si vás získá na první ochutnání!
Suroviny
- 500g kuřecího masa
 - 8 kukuřičných tortil
 - 1 cibule
 - 2 papriky
 - 2 stroužky česneku
 - 200g sýra
 - 250ml smetany
 - 2 lžičky kukuřičného škrobu
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1 lžička mletého červeného pepře
 - sůl a pepř podle chuti
 - olej na smažení
 
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli, papriky a česnek.
 - Přidejte nadrobno nakrájené kuřecí maso a opékejte, dokud není zlatě hnědé.
 - Na mírném ohni přidejte do pánve smetanu a kukuřičný škrob rozmíchaný ve troše vody.
 - Přisypeme kmín, červený pepř, sůl a pepř podle chuti. Nechte vařit, dokud se omáčka nezahustí.
 - V další pánvi rozehřejte trochu oleje a lehce opečte tortily z obou stran.
 - Na každou tortilu položte plátek sýra a směs z pánve. Zaviněte tortilu, aby vznikla enchilada.
 - Položte enchilady do zapékací mísy a posypte sýrem.
 - Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 20 minut, dokud sýr neztuhne a nezačne se ruměnit.
 - Servírujte s guacamolem, jalapeños a smetanou.
 



