18. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí empadão s palmovým srdcem
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí empadão s palmovým​ srdcem je lahodný brazilský ⁤pokrm plný exotických chutí. Kombinace kuřecího‌ masa, palmového⁣ srdce a sýrové krustičky‍ přináší neodolatelný zážitek pro vaše chuťové buňky. Připravte si tento zajímavý‍ recept a přenesete se ⁣alespoň na chvíli‌ do slunné Brazílie. ⁤

Suroviny

  • 500g kuřecího‍ masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 2⁤ stroužky ‍česneku nasekané
  • 1 plechovka palmového ‌srdce nakrájeného na plátky
  • 500g brambor vařených​ a ​rozmačkaných
  • 200ml kuřecího vývaru
  • 200ml smetany‌ ke šlehání
  • 100g strouhaného sýra
  • sůl, pepř, olivový ⁤olej

Postup

  1. Na pánvi‍ osmažte cibuli a česnek na olivovém oleji do zlatova.
  2. Přidejte ⁢kuřecí maso a orestujte ‍ho ze všech stran.
  3. Přilijte vývar a nechte provařit ⁤do ⁢měkka.
  4. Přidejte palmové srdce ‍a nechte krátce prohřát.
  5. V hrnci smíchejte brambory se smetanou, sýrem, solí a⁢ pepřem.
  6. Do zapékací mísy vložte vrstvu brambor a navrch​ nasypte směs kuřecího masa a palmového srdce.
  7. Pokryjte⁢ vrstvou ‌brambor a posypte strouhaným ⁣sýrem.
  8. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30​ minut, dokud ⁣nebude zlatavý povrch.
  9. Podávejte teplé. ‌Dobrou⁤ chuť!