18. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí empadão s palmovým srdcem je lahodný brazilský pokrm plný exotických chutí. Kombinace kuřecího masa, palmového srdce a sýrové krustičky přináší neodolatelný zážitek pro vaše chuťové buňky. Připravte si tento zajímavý recept a přenesete se alespoň na chvíli do slunné Brazílie.
Suroviny
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku nasekané
- 1 plechovka palmového srdce nakrájeného na plátky
- 500g brambor vařených a rozmačkaných
- 200ml kuřecího vývaru
- 200ml smetany ke šlehání
- 100g strouhaného sýra
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi osmažte cibuli a česnek na olivovém oleji do zlatova.
- Přidejte kuřecí maso a orestujte ho ze všech stran.
- Přilijte vývar a nechte provařit do měkka.
- Přidejte palmové srdce a nechte krátce prohřát.
- V hrnci smíchejte brambory se smetanou, sýrem, solí a pepřem.
- Do zapékací mísy vložte vrstvu brambor a navrch nasypte směs kuřecího masa a palmového srdce.
- Pokryjte vrstvou brambor a posypte strouhaným sýrem.
- Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, dokud nebude zlatavý povrch.
- Podávejte teplé. Dobrou chuť!