11. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí cukr ve sladkokyselé omáčce.
zdroj: Recepty 24/7

⁢ Vyzkoušejte náš ​recept⁣ na lahodné⁢ kuřecí ⁤kousky‍ zalité⁤ sladkokyselou omáčkou. Skvělá kombinace kuřecího masa, zeleniny a ​exotických chutí, ‌které ‌si ⁢zamilují i ti nejnáročnější gurmáni. Podívejte se na náš jednoduchý recept a připravte si lahodný pokrm na svůj stůl. ‍

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 4 stroužky ⁢česneku
  • 1 červená ⁤paprika
  • 1 ⁢zelená paprika
  • 1⁤ pomeranč
  • 1 citrón
  • 4 ⁣lžíce cukru
  • 4 lžíce⁤ sójové ⁤omáčky
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • sůl, pepř, zelené koření

Postup

  1. Na pánvi⁢ rozpalte olej a restujte⁢ na něm nakrájenou‌ cibuli​ a česnek.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí prsa a‌ osmažte je z obou stran dozlatova.
  3. Přisypte nakrájené papriky ‍a ⁢dále ‌restujte.
  4. Přidejte ⁢šťávu z pomeranče a citronu, cukr, sójovou omáčku, ocet a dochuťte solí, pepřem a ‍zeleným kořením.
  5. V misce rozmíchejte kukuřičný škrob s trochou‌ vody a⁢ přidejte do omáčky, nechte provařit a zhoustnout.
  6. Smažené kuřecí kousky ‌polité omáčkou‍ podávejte s⁢ rýží ⁢nebo čínskými nudlemi.