13. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		 Vyzkoušejte tento lahodný recept na klasické francouzské jídlo s kuřecím masem - kuřecí coq au vin. Kořeněné kuřecí kousky se dusí v červeném víně s bylinkami a zeleninou, výsledkem je bohatá a chutná pokrm, který si zamilují všichni. Podívejte se na náš jednoduchý recept a připravte si ho dnes!
Suroviny
- 4 kousky kuřecích stehenních
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 200 g slaniny
 - 200 g žampionů
 - 250 ml červeného vína
 - 250 ml kuřecího vývaru
 - sójová omáčka
 - sůl, pepř
 - olej
 
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm kuřecí stehenní.
 - Přidejte nakrájenou cibuli, česnek a nakrájenou slaninu. Osolte, opepřete a opékejte dozlatova.
 - Přidejte nakrájené žampiony a chvíli restujte.
 - Zalijte červeným vínem, přidejte kuřecí vývar a vařte do měkka.
 - Přidejte sojovou omáčku podle chuti a ještě chvíli povařte.
 - S podávejte s rýží nebo pečivem.
 

