13. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na klasické francouzské jídlo s kuřecím masem - kuřecí coq au vin. Kořeněné kuřecí kousky se dusí v červeném víně s bylinkami a zeleninou, výsledkem je bohatá a chutná pokrm, který si zamilují všichni. Podívejte se na náš jednoduchý recept a připravte si ho dnes!
Suroviny
- 4 kousky kuřecích stehenních
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g slaniny
- 200 g žampionů
- 250 ml červeného vína
- 250 ml kuřecího vývaru
- sójová omáčka
- sůl, pepř
- olej
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm kuřecí stehenní.
- Přidejte nakrájenou cibuli, česnek a nakrájenou slaninu. Osolte, opepřete a opékejte dozlatova.
- Přidejte nakrájené žampiony a chvíli restujte.
- Zalijte červeným vínem, přidejte kuřecí vývar a vařte do měkka.
- Přidejte sojovou omáčku podle chuti a ještě chvíli povařte.
- S podávejte s rýží nebo pečivem.

