18. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí Coq au Vin
zdroj: Recepty 24/7

Oslňte⁣ své chuťové buňky exotickým kuřecím Coq au Vin receptem plným bohatých chutí a aromatických bylinek. Naučte ‌se‍ připravit tradiční francouzské jídlo doma a okuste lahodnou kombinaci kuřecího masa, červeného vína a zeleniny. Skvělá alternativa klasického​ receptu na‌ kuřecí paprikáš!

Suroviny

  • 4 ‌kousky‍ kuřecích stehenních
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ⁤cibule
  • 200g slaniny
  • 200g žampionů
  • 1 lahev červeného vína
  • čerstvá petrželka
  • sůl a pepř
  • olej‌ na ⁤smažení

Postup

  1. Kuřecí stehenní osolte ⁤a opepřete. V pánvi rozehřejte olej a ⁣opečte maso z obou stran dozlatova. Poté vyndejte maso z pánve a dejte ho stranou.
  2. Do stejné pánve přidejte na kostičky nakrájenou slaninu ​a⁤ cibuli. Smažte, dokud cibule nezezloutne.
  3. Přidejte na plátky nakrájené žampiony a prolisovaný česnek. Smažte je spolu až‌ do ‌změknutí žampionů.
  4. Vraťte ⁣kuřecí maso zpět do pánve a zalijte vším červeným vínem.⁢ Přiveďte⁤ k varu, zakryjte ‍poklicí a⁣ dusíme 45 minut.
  5. Po uvaření podávejte s​ nasekanou petrželkou jako ozdobou. Můžete ‍servírovat s hranolkami nebo pečivem.