18. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
![Kuřecí Coq au Vin](https://couvarime.cz/wp-content/uploads/2024/09/16534-kureci-coq-au-vin.jpg)
zdroj: Recepty 24/7
Oslňte své chuťové buňky exotickým kuřecím Coq au Vin receptem plným bohatých chutí a aromatických bylinek. Naučte se připravit tradiční francouzské jídlo doma a okuste lahodnou kombinaci kuřecího masa, červeného vína a zeleniny. Skvělá alternativa klasického receptu na kuřecí paprikáš!
Suroviny
- 4 kousky kuřecích stehenních
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 200g slaniny
- 200g žampionů
- 1 lahev červeného vína
- čerstvá petrželka
- sůl a pepř
- olej na smažení
Postup
- Kuřecí stehenní osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte olej a opečte maso z obou stran dozlatova. Poté vyndejte maso z pánve a dejte ho stranou.
- Do stejné pánve přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli. Smažte, dokud cibule nezezloutne.
- Přidejte na plátky nakrájené žampiony a prolisovaný česnek. Smažte je spolu až do změknutí žampionů.
- Vraťte kuřecí maso zpět do pánve a zalijte vším červeným vínem. Přiveďte k varu, zakryjte poklicí a dusíme 45 minut.
- Po uvaření podávejte s nasekanou petrželkou jako ozdobou. Můžete servírovat s hranolkami nebo pečivem.