9. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí cacciatore
zdroj: Recepty 24/7

​Hledáte dokonalý⁢ recept na kuřecí cacciatore? Naše receptura vám ukáže, jak snadno připravit toto ⁤tradicionální italské jídlo. Kombinace šťavnatého kuřecího masa, aromatických bylinek,⁢ rajčat a oliv vytváří bohatou ‍a chutnou omáčku. Následujte náš krok za krokem průvodce a ​začněte vařit tento lahodný pokrm ještě dnes!

Suroviny:

  • 600 g kuřecího masa (stehna nebo prsa)
  • 2 lžíce olivového ‍oleje
  • 1 cibule, nakrájená na⁤ kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 paprika, nakrájená na proužky
  • 400‍ g⁢ rajčat ze šťávy, nakrájená na ‌kousky
  • 100 ml červeného vína
  • 1 lžička sušeného​ oregana
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na ⁣menší kousky.
  2. V hlubší‍ pánvi rozehřejeme olivový olej a zprudka opečeme kuřecí maso z obou⁣ stran. Poté ho vyjmeme z pánve a odložíme stranou.
  3. Do ⁤pánve přidáme cibuli a česnek a⁣ restujeme je dozlatova.
  4. Přidáme papriku a rajčata a smažíme​ dalších pár ⁣minut, dokud paprika​ nezměkne.
  5. Podlijeme červeným vínem a necháme‍ chvíli vařit, aby se alkohol vypařil.
  6. Vrátíme kuřecí ⁤maso zpět do pánve, přidáme oregano, bazalku, cukr, sůl a pepř.
  7. Přikryjeme pánvi a necháme ⁤dusit na mírném ohni asi 30 minut, dokud není maso měkké⁤ a šťáva zhoustne.
  8. Před podáváním ‌můžeme dochutit podle chuti sůl, pepřem nebo dalšími bylinkami.
  9. Servírujeme s rýží nebo těstovinami.