17. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný italský recept na kuřecí cacciatora s rajčaty a olivami. Tato pikantní a aromatická pokrm je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně. Jednoduchý a chutný recept, který si zamilujete!
Suroviny:
- 4 kuřecí prsa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 400g rajčat, nakrájených na kousky
- 100g oliv, nakrájených na kolečka
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi si zahřejte olivový olej a osmažte v něm kuřecí prsa po obou stranách, dokud nezezlátou.
- Přidejte do pánve cibuli a česnek a osmahněte je, dokud nezměknou.
- Přidejte rajčata, olivy, oregano, a bazalku. Podlijte trochou vody a nechte vařit asi 20 minut na mírném ohni.
- Pokud je omáčka příliš řídká, nechte ji provařit déle nebo přidejte trochu smotany k zahuštění.
- Po dochucení solí a pepřem je jídlo připraveno k podávání. Dobrou chuť!