17. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí cacciatora s rajčaty a olivami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný italský recept na kuřecí cacciatora s rajčaty⁢ a‌ olivami. Tato pikantní a aromatická pokrm je skvělou volbou ⁣pro milovníky italské kuchyně. Jednoduchý a chutný recept, který‍ si zamilujete!

Suroviny:

  • 4 ⁣kuřecí prsa
  • 2 lžíce olivového ⁢oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2‌ stroužky česneku, nasekané
  • 400g rajčat, nakrájených na kousky
  • 100g oliv, ‌nakrájených na​ kolečka
  • 1 lžička ​sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • sůl a ‌pepř podle‍ chuti

Postup:

  1. Na pánvi si zahřejte olivový olej a ‍osmažte v něm kuřecí prsa po​ obou stranách, dokud⁤ nezezlátou.
  2. Přidejte do​ pánve cibuli a česnek a osmahněte ‌je, dokud⁤ nezměknou.
  3. Přidejte rajčata, olivy,​ oregano, a bazalku. Podlijte⁤ trochou vody ⁤a nechte vařit asi 20 minut⁣ na mírném⁤ ohni.
  4. Pokud⁢ je omáčka příliš ‍řídká, nechte ji ⁣provařit déle nebo⁤ přidejte trochu smotany k ​zahuštění.
  5. Po dochucení‌ solí a pepřem je jídlo ‌připraveno k ‌podávání. Dobrou chuť!