24. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí Beaune se šalotkami je vynikající recept, který vás okouzlí svou bohatou a chutnou kombinací. Křehká a lahodně upečená kuřecí prsa jsou spojená s jemnými šalotkami a ochucena lahodnou omáčkou z bílého vína Beaune. Tento pokrm je neodolatelně aromatický a plný skvělých chutí. S tímto receptem si večeře rozhodně vychutnáte, a to jak sami, tak s přáteli či rodinou. Být mistr kuchařem teď není problém – připravte si skvělé kuřecí Beaune se šalotkami a nechte se unášet lahodnými vůněmi a chutěmi.
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou
- 300 g šalotek
- 400 ml bílého vína
- 200 g smetany ke šlehání
- Sůl a pepř dle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
Postup
- Kuřecí prsa osolte a opepřete z obou stran.
- Na rozpáleném oleji a másle opečte kuřecí prsa z obou stran dozlatova. Poté je vyjměte z pánve a dejte stranou.
- Šalotky oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
- Do stejné pánve přidejte nakrájené šalotky a restujte je do měkka.
- Zalijte šalotky bílým vínem a nechte vařit, dokud se víno nedostatečně neodepare.
- Přidejte smetanu ke šlehání a nechte omáčku provařit a zhoustnout.
- Kuřecí prsa vraťte do pánve a povařte je v omáčce ještě 5 minut, aby nabrala chuť.
- Podávejte s rýží nebo bramborovou kaší.