7. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí arepas s avokádovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

‍ Tento⁣ recept na kuřecí arepas s avokádovou omáčkou je skvělou volbou pro všechny ‍milovníky‍ latinskoamerické kuchyně. Arepas, tradiční kukuřičné placky plné chuti, jsou spojeny s šťavnatým kuřecím masem a osvěžující avokádovou omáčkou. Díky tomuto lahodnému spojení⁤ se tato látka stává ⁣neodolatelným jídlem, vhodným pro jakékoliv příležitosti. Najděte⁤ si chvíli na ⁤přípravu a vychutnejte si tuto jedinečnou kombinaci chutí a textur, ‍která⁤ dokonale zasytí vaše chuťové pohárky.

Suroviny

  • 2 kusy kuřecí prsní filé
  • 1 hrnek mouky na arepas ‌(může⁣ být i ⁣kukuričná mouka)
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 hrnku vody
  • 1 ‌avokádo
  • 1/4 cibule,⁢ jemně nakrájená
  • 1/4 jalapeňo papričky, jemně nakrájená (dle chuti)
  • 2 lžíce čerstvého koriandru, nasekaného
  • 1 lžíce‌ olivového oleje
  • 2 lžíce‍ šťávy z limetky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravte kuřecí maso. Osolte maso z‍ obou stran a opečte na pánvi s ⁤trochou oleje, dokud není​ zlatě⁣ hnědé z ⁢obou stran. Poté nechte maso vychladnout a nakrájejte na malé⁤ kousky.
  2. Do mísy smíchejte mouku na arepas a sůl. Přidejte⁢ vodu a hněťte, dokud nedostanete hladké a vláčné těsto.
  3. Těsto rozdělte na 4-6 částí a každou část vyválejte do placky tloušťky asi 1 cm.
  4. Na rozehřáté pánvi ‌bez oleje smažte arepas z obou stran, dokud ⁤nejsou zlatě hnědé a pevné. Poté je přeneste na talíř a nechte vychladnout.
  5. Pro přípravu avokádové omáčky rozmačkejte avokádo v míse vidličkou, přidejte nakrájenou cibuli, jalapeňo​ papričku, koriandr, olivový olej a šťávu z limetky. Dobře promíchejte a ‌dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  6. Na​ pohárek položte arepas a na něj nakrájený kousek ‍kuřecího masa.​ Navrch přidejte lžíci avokádové omáčky a podávejte.

Dobrou chuť!