7. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na kuřecí arepas s avokádovou omáčkou je skvělou volbou pro všechny milovníky latinskoamerické kuchyně. Arepas, tradiční kukuřičné placky plné chuti, jsou spojeny s šťavnatým kuřecím masem a osvěžující avokádovou omáčkou. Díky tomuto lahodnému spojení se tato látka stává neodolatelným jídlem, vhodným pro jakékoliv příležitosti. Najděte si chvíli na přípravu a vychutnejte si tuto jedinečnou kombinaci chutí a textur, která dokonale zasytí vaše chuťové pohárky.
Suroviny
- 2 kusy kuřecí prsní filé
- 1 hrnek mouky na arepas (může být i kukuričná mouka)
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 hrnku vody
- 1 avokádo
- 1/4 cibule, jemně nakrájená
- 1/4 jalapeňo papričky, jemně nakrájená (dle chuti)
- 2 lžíce čerstvého koriandru, nasekaného
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce šťávy z limetky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte kuřecí maso. Osolte maso z obou stran a opečte na pánvi s trochou oleje, dokud není zlatě hnědé z obou stran. Poté nechte maso vychladnout a nakrájejte na malé kousky.
- Do mísy smíchejte mouku na arepas a sůl. Přidejte vodu a hněťte, dokud nedostanete hladké a vláčné těsto.
- Těsto rozdělte na 4-6 částí a každou část vyválejte do placky tloušťky asi 1 cm.
- Na rozehřáté pánvi bez oleje smažte arepas z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a pevné. Poté je přeneste na talíř a nechte vychladnout.
- Pro přípravu avokádové omáčky rozmačkejte avokádo v míse vidličkou, přidejte nakrájenou cibuli, jalapeňo papričku, koriandr, olivový olej a šťávu z limetky. Dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Na pohárek položte arepas a na něj nakrájený kousek kuřecího masa. Navrch přidejte lžíci avokádové omáčky a podávejte.
Dobrou chuť!