28. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodné jídlo plné chuti? Vyzkoušejte náš recept na kuře ve vínu s houbami, který vám jistě zaručí skvělý gastronomický zážitek. S tímto jednoduchým receptem si užijete nádheru francouzské kuchyně přímo v pohodlí vaší domácnosti. Nechte se okouzlit kombinací šťavnatého masa, aromatických hub a lahodného vína, které vytvoří dokonalou symfonii chutí. S naším receptem na kuře ve vínu s houbami si jistě užijete chuťovou explozi, která vás okamžitě dostane do gastronomického nebe. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se rozmazlovat vlastními kulinářskými dovednostmi.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 200 g hub (ideálně žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml bílého vína
- 200 ml smetany ke vaření
- olej
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Kuřecí prsa osolíme, opepříme a okmínujeme z obou stran.
- Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidáme na kostičky pokrájené kuřecí prsa a opečeme je z obou stran.
- Přilijeme bílé víno a necháme chvilku vařit, aby alkohol vyvařil.
- Přidáme nakrájené houby a restujeme do měkka.
- Na závěr přilijeme smetanu ke vaření a necháme provařit do zahuštění omáčky.
- Podáváme s rýží nebo knedlíky.