25. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutné a exotické jídlo, které si snadno připravíte doma – kuře v zeleném kari. Tento recept spojuje lahodné kousky kuřecího masa s pikantním kokosovým kari omáčkou a zeleninou. Díky správně vyváženým chutím a výrazným kořením se jedná o pokrm, který okouzlí vaše chuťové pohárky. Nejenže je toto jídlo výborné na objednání v restauraci, ale můžete si ho jednoduše připravit i doma. Seznamte se s jedinečnými chutěmi thajské kuchyně a vytvořte si vlastní kulinářský zážitek s tímto receptem na kuře v zeleném kari.
Suroviny
- 600 g kuřecího masa (prsa nebo stehna)
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 3 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžíce zeleného kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 250 ml kuřecího vývaru
- 2 lžičky cukru
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
- 1 zelená paprika, nakrájená na tenké proužky
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na oleji osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a kari koření a promíchejte.
- Přidejte kuřecí maso a opékejte ho z obou stran dozlatova.
- Přilijte kokosové mléko a kuřecí vývar. Přidejte cukr a rybí omáčku.
- Ztlumte oheň a vařte pokryté asi 20 minut, nebo dokud není kuře měkké a šťavnaté.
- Přidejte nakrájenou červenou a zelenou papriku a vařte dalších 5 minut.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte s rýží nebo plackami naan.