25. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuře v zeleném kari
zdroj: Recepty 24/7

Chutné‍ a exotické jídlo, které si snadno připravíte doma – kuře v zeleném kari. Tento recept spojuje lahodné kousky kuřecího masa s pikantním kokosovým kari omáčkou a zeleninou. ​Díky‍ správně vyváženým chutím a výrazným kořením se jedná o pokrm, ⁢který okouzlí vaše​ chuťové pohárky.​ Nejenže je toto ​jídlo výborné na objednání v restauraci, ⁤ale můžete si ho jednoduše připravit​ i doma. Seznamte se s jedinečnými chutěmi thajské kuchyně a vytvořte si vlastní⁣ kulinářský‌ zážitek s tímto receptem na⁤ kuře v ‌zeleném kari.‍

Suroviny

  • 600 g kuřecího⁣ masa (prsa nebo ⁢stehna)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžíce zeleného kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžíce rybí ⁣omáčky
  • 1 červená paprika, nakrájená na tenké​ proužky
  • 1 zelená ‌paprika, nakrájená na tenké proužky
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na oleji ‍osmažte cibuli​ dozlatova.
  2. Přidejte česnek a kari⁤ koření a promíchejte.
  3. Přidejte kuřecí maso a opékejte ho z obou stran dozlatova.
  4. Přilijte kokosové mléko‍ a kuřecí vývar. Přidejte cukr a rybí omáčku.
  5. Ztlumte oheň a vařte pokryté asi 20 minut, nebo dokud není kuře měkké a šťavnaté.
  6. Přidejte nakrájenou červenou a zelenou papriku a vařte dalších 5⁤ minut.
  7. Ochutnejte‌ a ‍případně dochuťte solí a pepřem.
  8. Servírujte s rýží ⁢nebo‌ plackami naan.