2. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kuře v kokosovém mléce je lahodné a exotické jídlo, které vás přenese do teplých tropických končin. V tomto receptu se kuřecí maso vaří v aromatickém kokosovém mléce, které dodává pokrmu krémovou a bohatou chuť.
Při přípravě receptu se používají čerstvé ingredience, jako je šťavnaté kuřecí maso, kokosové mléko, zázvor, česnek a citronová tráva. Tyto přísady společně vytvářejí lahodnou kombinaci chutí a vůní.
Kuře v kokosovém mléce je rychlé a snadno připravitelné jídlo, které můžete podávat s rýží nebo thajskými nudlemi. Pokud máte rádi exotickou kuchyni, určitě si toto jídlo zamilujete. Zkuste tento recept a objevte nový způsob, jak si vychutnat kuřecí maso.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (prasátka nebo krůty)
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžičky čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce rybí omáčky
- šťáva z jednoho limetky
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá koriandr na ozdobu
Postup
- Maso nakrájíme na nudličky.
- V hrnci zahřejeme olej a osmahneme na něm cibuli, česnek a zázvor.
- Přidáme maso a opékáme, dokud není zezlátnuté ze všech stran.
- Přidáme papriky a smažíme ještě asi 5 minut.
- Do hrnce přidáme kokosové mléko, kari pastu, cukr, rybí omáčku a limetkovou šťávu.
- Přivedeme k varu a vaříme 10-15 minut, dokud není maso měkké a omáčka dobře promíchaná.
- Ochutnáme a případně dosolíme a dochutíme pepřem.
- Servírujeme s rýží a ozdobíme čerstvou koriandrem.