2. 5. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné recept na přípravu kuřete v husté šťávě s houbovou omáčkou, která jemně zvýrazní chuť tohoto oblíbeného pokrmu. Skvělá kombinace křupavé kůrky a šťavnatého masa s omáčkou plnou aroma hub, která okouzlí vaše chuťové buňky. Nechte se inspirovat tímto receptem a připravte si lahodnou večeři pro celou rodinu.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 200g čerstvých hub (např. žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200ml smetany ke vaření
- 50g másla
- sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme nadrobno nakrájený česnek a houby a dusíme do měkka.
- Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a necháme provařit do husté omáčky.
- Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a naklepeme do rovnoměrné tloušťky.
- Soli a opepříme z obou stran a na pánvi je opečeme dozlatova.
- Přendáme kuře do omáčky, přiklopíme poklicí a necháme dusit přibližně 15 minut, dokud je maso měkké a šťavnaté.
- Po uvaření můžeme omáčku ještě dochutit naťou petrželí.

