19. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kuře tikka masala s rýží je oblíbený indický pokrm plný exotických chutí a vůní. Křehké kousky kuřecího masa jsou marinovány v lahodné směsi koření a páleného jogurtu a podávají se s krémovou omáčkou tikka masala a aromatickou rýží. Vyzkoušejte tento lahodný recept a okořeňte si svůj jídelníček!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa, nakrájená na kousky
- 2 cibule, nakrájené na plátky
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 400g rajčat, nakrájená na kousky
- 200ml smetany ke šlehání
- 2 lžičky kari koření
- 2 lžičky kurkuma
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- vařená rýže k podávání
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kuřecí maso a opékejte ho, dokud není zprudka smažené ze všech stran.
- Přidejte kari koření, kurkumu, mletou papriku, sůl a pepř a promíchávejte, dokud se koření nezačne vonět.
- Přidejte nakrájenou papriku a rajčata a nechte vařit, dokud se omáčka nezhustne.
- Přilijte smetanu ke šlehání a nechte vařit ještě 5 minut.
- Smažte rýži na pánvi s trochou oleje, dokud není všechen olej absorbován.
- Servírujte kuře tikka masala s rýží a užijte si chutné indické jídlo!