5. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuře tikka masala
zdroj: Recepty 24/7

Chutný a autentický recept ⁤na kuře tikka masala, oblíbené⁣ indické ​jídlo plné aromatických‍ koření ​a smetanovou omáčkou. Připravte si kousky kuřecího masa marinovaného v jogurtu a ‍indických kořeních, které se následně grilují nebo pečou a servírují se ve smetanové omáčce s rajčaty a bylinkami. Tento exotický‍ pokrm⁢ je bohatý na chuťové nuance a⁢ určitě potěší každého milovníka indické kuchyně.

Suroviny

  • 4 kousky kuřecího masa
  • 2 lžíce tikka masala koření
  • 1 stroužek česneku (nasekaný)
  • 2 cm‌ čerstvého zázvoru (oloupaný a nastrouhaný)
  • 150 ml jogurtu
  • 2‌ lžíce oleje
  • 1 cibule (nakrájená na plátky)
  • 1 paprika (nakrájená na plátky)
  • 400 g ⁤rajčat‍ (na základě)
  • 200 ml ⁢smetany ke šlehání
  • sůl (dle chuti)
  • čerstvá koriandr (na ozdobu)

Postup

  1. Do misky smíchejte tikka masala koření, nasekaný ⁣česnek, nastrouhaný zázvor a jogurt.
  2. Pokrájené kuřecí maso přidejte⁤ do marinády a nechte ho v ní odležet minimálně 30 minut, ideálně přes noc v chladničce.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte⁣ nakrájenou cibuli dozlatova.
  4. Přidejte marinované kuřecí maso a za stálého míchání ho osmahněte z každé strany, dokud není zevnitř ⁣upečené.
  5. Přidejte nakrájenou ‍papriku a rajčata na základě.
  6. Podlijte vodou nebo vývarem a nechte vařit ⁢asi 10-15 minut, dokud se omáčka nezahustí.
  7. Přidejte smetanu ke šlehání a promíchejte.
  8. Pokud‍ je potřeba, dochuťte solí.
  9. Pokud máte rádi pikantní jídla, můžete přidat červený pepř nebo chilli podle⁣ chuti.
  10. Servírujte s rýží nebo indickým chlebem naan.
  11. Ozdobte čerstvou koriandrem.