5. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný a autentický recept na kuře tikka masala, oblíbené indické jídlo plné aromatických koření a smetanovou omáčkou. Připravte si kousky kuřecího masa marinovaného v jogurtu a indických kořeních, které se následně grilují nebo pečou a servírují se ve smetanové omáčce s rajčaty a bylinkami. Tento exotický pokrm je bohatý na chuťové nuance a určitě potěší každého milovníka indické kuchyně.
Suroviny
- 4 kousky kuřecího masa
- 2 lžíce tikka masala koření
- 1 stroužek česneku (nasekaný)
- 2 cm čerstvého zázvoru (oloupaný a nastrouhaný)
- 150 ml jogurtu
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule (nakrájená na plátky)
- 1 paprika (nakrájená na plátky)
- 400 g rajčat (na základě)
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl (dle chuti)
- čerstvá koriandr (na ozdobu)
Postup
- Do misky smíchejte tikka masala koření, nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor a jogurt.
- Pokrájené kuřecí maso přidejte do marinády a nechte ho v ní odležet minimálně 30 minut, ideálně přes noc v chladničce.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte marinované kuřecí maso a za stálého míchání ho osmahněte z každé strany, dokud není zevnitř upečené.
- Přidejte nakrájenou papriku a rajčata na základě.
- Podlijte vodou nebo vývarem a nechte vařit asi 10-15 minut, dokud se omáčka nezahustí.
- Přidejte smetanu ke šlehání a promíchejte.
- Pokud je potřeba, dochuťte solí.
- Pokud máte rádi pikantní jídla, můžete přidat červený pepř nebo chilli podle chuti.
- Servírujte s rýží nebo indickým chlebem naan.
- Ozdobte čerstvou koriandrem.