28. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuře tandoori s raitou
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na výborné kuře tandoori s osvěžující raitou?‍ Naše jednoduchá⁣ a chutná verze tohoto klasického indického jídla vám zajistí nezapomenutelný gastronomický zážitek. Kuřecí maso⁤ marinujeme ve⁢ směsi jogurtu, citronové šťávy a ‍exotických koření, jako je kurkuma, koriandr‌ a ⁣římský kmín. Poté ho ‍pečeme nebo⁤ grilujeme, až získá křupavou a šťavnatou konzistenci. Raita, osvěžující omáčka připravená z jogurtu,‌ okurky a⁣ zelených bylinek, perfektně doplňuje intenzivní chuť kuřete tandoori. ‍Nechte ‌se unést exotickým světem indické ⁢kuchyně a⁤ vyzkoušejte náš recept na kuře tandoori⁢ s raitou ještě dnes!

Suroviny

  • 4 ks kuřecích stehenních čtvrtí ⁤(kůže ⁢odstraněna)
  • 2 červené cibule (nakrájené na ‍tenké prstence)
  • 4 lžíce tandoori pasta
  • 200⁤ ml řeckého jogurtu
  • 2⁢ lžíce citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku (nadrobno nakrájené)
  • 2 cm zázvoru (oloupaný a ⁤nastrouhaný)
  • sůl a pepř ​dle ‌chuti
  • 4 lžíce oleje

Postup

  1. Stehenní​ čtvrtky z kuřecího masa omyjte, osušte a lehce je nařežte.
  2. V míse ⁤smíchejte tandoori pastu, jogurt, citronovou šťávu, česnek, zázvor, ⁢sůl, ‌pepř a olej.‍ Vznikne ⁣marináda.
  3. Do marinády⁣ ponořte kuřecí stehenní ‌čtvrtky, aby byly dobře obalené ze všech stran. Nechte je marinovat v lednici‍ alespoň 1 hodinu.
  4. Před pečením si nechte zhruba 20 minut maso z chladničky vykysnout.
  5. Při⁢ vyhřátí grilu nebo pánve ⁢s ‍grilovacím roštem, opečte maso‍ z každé strany zhruba 6–8 minut,​ dokud‌ nezíská zlatohnědou barvu‍ a není uvnitř propečené.
  6. Během ⁤pečení‍ maso ⁣otočte až jednou, ⁣abyste ho nechali dostatečně propečené z obou⁢ stran.
  7. Servírujte kuřecí stehenní​ čtvrtky s ⁤čerstvou ​raitou, cibulovými prstenci a případně kuskusem⁢ nebo rýží.