21. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuře s teriyaki omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept⁣ na kuře s teriyaki omáčkou je skvělou volbou pro milovníky japonské kuchyně. Kuřecí maso je⁢ jemně marinováno v sladkokyselé teriyaki ‌omáčce a poté pečené,‍ až je šťavnaté a plné ‌chuti. Doporučujeme podávat s rýží⁤ nebo čerstvou zeleninou. Připravte si tuto chutnou a ⁣jednoduchou večeři, ‍která určitě potěší celou rodinu. ⁤

Suroviny:

  • 4⁢ kusy kuřecích ⁢prsíček
  • 1/2 šálku teriyaki ⁣omáčky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 ‌stroužky česneku⁤ (nasekané)
  • 1 lžička ⁤čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
  • 2 lžíce ⁢oleje
  • 1 lžička sezamových semínek
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Nejprve si připravte marinádu smícháním teriyaki omáčky, hnědého cukru, medu, sojové omáčky, česneku, zázvoru, soli a pepře.
  2. Do marinády dejte kuřecí prsíčka⁤ a nechte je v ní marinovat minimálně 2 hodiny (ideálně ‌přes noc v lednici).
  3. Vezměte si ‍větší pánvičku a⁤ zahřejte v ní olej.
  4. Vložte kuřecí prsíčka z marinády do pánve a ‍smažte je⁤ z obou stran⁤ dozlatova (asi 5-7 minut na každé straně).
  5. Během smažení prsíček můžete ještě průběžně omáčku přelévat přebytečnou⁤ marinádou.
  6. Po uvaření přeneste kuřecí prsíčka na‍ talíř a posypte je sezamovými‌ semínky.
  7. Podávejte s vařenou rýží ⁣a zeleninovým salátem.