15. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuře s houbovou omáčkou a bramborem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept na kuře s houbovou omáčkou a ‌bramborem. Křupavé kuřecí maso zalité ​lahodnou omáčkou s houbami a podávané s ​voňavými ‌brambory je ideální volbou pro hřejivý domácí ​oběd ⁣nebo​ večeři. ‌S tímto receptem si jistě pochutnáte a vaše chuťové buňky budou nadšené!‌

Suroviny

  • 4 ‌kusy kuřecích prsou
  • 200g​ čerstvých hub
  • 1 ⁢cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200ml smetany ke‌ šlehání
  • 500g brambor
  • sůl, pepř, kmín, olej

Postup

  1. Kuřecí prsa omyjeme a​ osušíme, nakrájíme na menší kousky.
  2. Houby očistíme a ‍nakrájíme na plátky, ⁢cibuli a česnek oloupeme‍ a nakrájíme na drobné kousky.
  3. V rendlíku rozehřejeme olej a osmažíme ​kuřecí kousky dozlatova, vyjmeme ⁣je z rendlíku⁢ a ​necháme ⁤stranou.
  4. Do stejného rendlíku přidáme cibuli ‍a česnek a ⁢osmahneme dozlatova, poté přidáme houby a smažíme do‍ měkkého.
  5. Přilijeme smetanu a promícháme, přidáme kuřecí kousky zpět do omáčky ​a necháme provařit.
  6. Na druhé ⁣pánvi uvaříme oloupané a nakrájené brambory ​do měkka, scedíme a rozmačkáme ‍je.
  7. Brambory dochutíme ​solí, ⁤pepřem a kmínem.
  8. Kuře s houbovou omáčkou podáváme ⁣s ⁤bramborovou kaší.