6. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuře s červenou kari pastou.
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte ‌výtečný ⁢recept na kuře ⁢s červenou kari pastou? Tento jednoduchý a chutný ⁣recept vám přinese pikantní​ chuť orientální kuchyně přímo do vaší kuchyně.​ Kuřecí maso je marinováno výraznou červenou kari pastou a poté smaženo dozlatova.⁢ Výsledkem je šťavnaté a aromatické maso, které se​ perfektně doplňuje s přílohou z ‌rýže. Pokud máte‌ rádi pikantní ⁣jídla plná exotických‍ vůní, tento ‌recept je pro⁣ vás to pravé. Připravte si induloně kari ‍kuře a těšte se na ‌nezapomenutelný kulinářský zážitek.

Suroviny

  • 4⁤ kusy kuřecích prsou
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 400 ml kokosového‌ mléka
  • 1 lžička rybí⁢ omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a čerstvě⁣ mletý černý pepř ‍podle chuti

Postup

  1. Kuřecí prsa nakrájejte​ na menší kousky.
  2. Cibuli ⁣a česnek oloupejte ‌a ⁢nakrájejte na ‍jemné ⁢kousky.
  3. Na⁣ rozpáleném oleji orestujte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte kuřecí kousky a smažte, dokud nezezelenají ze všech stran.
  5. Přidejte červenou kari pastu a⁣ promíchejte, aby se kuře dobře ⁤obalilo.
  6. Přidejte kokosové mléko a ‌rybí omáčku a promíchejte.
  7. Přiveďte směs k varu, snižte teplotu a nechte vařit 15-20 minut, dokud není kuře‌ měkké a omáčka se ‍zahustí.
  8. Při dochucování použijte sůl a čerstvě mletý černý pepř podle vlastní chuti.
  9. Podávejte s rýží nebo thajskými nudlemi.