24. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na „Kuře s červenou kari pastou“ je dokonalou kombinací sladkých a pikantních chutí. Měkké kousky kuřecího masa jsou zabaleny do okouzlující červené kari pasty, která dodává jídlu intenzivní a exotickou chuť. Tento jednoduchý a rychlý recept je skvělou volbou pro milovníky asijské kuchyně, kteří se chtějí ponořit do aromatického světa kari. Užijte si bohatou a lahodnou příchuť tohoto jídla, které si jistě získá místo na vaší oblíbené seznamu receptů.
Suroviny
- 4 kuřecí prsní řízky
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá koriandr na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli do sklovata. Přidejte nadrobno nakrájený česnek a orestujte další minutu.
- Přidejte červenou kari pastu a promíchejte s cibulí a česnekem. Orestujte přibližně minutu, dokud se aroma pasty neuvolní.
- Přidejte kuřecí prsní řízky na pánev a osmažte z obou stran, dokud nezmění barvu.
- Přidejte nakrájenou červenou papriku a promíchejte.
- Přidejte kokosové mléko, rybí omáčku a cukr. Promíchejte a nechte vařit přibližně 15 minut, dokud se kuře neudělá a omáčka neprojímá chutí.
- Případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte s rýží nebo thajským chlebem a ozdobte čerstvým koriandrem.