24. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuře s červenou kari pastou
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na „Kuře s červenou⁢ kari pastou“ je dokonalou kombinací sladkých a pikantních chutí. ⁤Měkké kousky kuřecího masa jsou zabaleny do okouzlující červené kari pasty, která dodává jídlu intenzivní a exotickou chuť. Tento jednoduchý a rychlý recept je skvělou volbou⁣ pro milovníky asijské kuchyně, kteří se chtějí ponořit do aromatického světa kari. Užijte si bohatou a lahodnou příchuť tohoto jídla, které si‍ jistě získá místo ⁣na vaší oblíbené seznamu receptů.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ‌červená paprika
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř ​podle chuti
  • čerstvá koriandr na ozdobu

Postup

  1. Na⁢ pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli do sklovata. Přidejte nadrobno nakrájený česnek a orestujte další minutu.
  2. Přidejte červenou kari pastu ⁣a promíchejte s cibulí​ a česnekem. Orestujte přibližně minutu, dokud se aroma pasty neuvolní.
  3. Přidejte kuřecí​ prsní řízky ‍na pánev a osmažte z obou ​stran, dokud nezmění barvu.
  4. Přidejte nakrájenou červenou papriku a promíchejte.
  5. Přidejte kokosové mléko, rybí omáčku a cukr. Promíchejte a nechte vařit přibližně 15 minut, dokud se kuře neudělá a omáčka neprojímá chutí.
  6. Případně dochuťte solí a pepřem.
  7. Servírujte s ⁢rýží nebo thajským chlebem a ozdobte čerstvým ⁣koriandrem.