8. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuře Marengo se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na‌ tradiční franouzské jídlo – Kuře Marengo se zeleninou. Tento lahodný pokrm spojuje kuřecí maso s aromatickou zeleninou a bylinkami, které vytvářejí bohatou a chutnou omáčku. ‌S‌ tímto receptem si exkluzivně přivezete gurmánský‍ zážitek přímo do vaší kuchyně. Suroviny:

  • 4 ‌kuřecí stehenní řízky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 ‍stroužky česneku
  • 1 červená ⁤paprika
  • 1‍ žlutá paprika
  • 200 g cherry rajčat
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • sůl, pepř, oregano, tymián

Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme olivový ⁤olej‌ a osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a krátce restujeme.
  3. Přidáme cherry rajčata a krátce podusíme.
  4. Přidáme ​osolené a opepřené ⁤kuřecí stehenní řízky a ‍zalijeme kuřecím vývarem.
  5. Přiklopíme poklicí a dusíme‌ zhruba 30 minut, dokud kuřecí maso není měkké.
  6. Před podáváním dochutíme oreganem a tymiánem.