8. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Vyzkoušejte recept na tradiční franouzské jídlo – Kuře Marengo se zeleninou. Tento lahodný pokrm spojuje kuřecí maso s aromatickou zeleninou a bylinkami, které vytvářejí bohatou a chutnou omáčku. S tímto receptem si exkluzivně přivezete gurmánský zážitek přímo do vaší kuchyně. Suroviny:
- 4 kuřecí stehenní řízky
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 1 červená paprika
 - 1 žlutá paprika
 - 200 g cherry rajčat
 - 200 ml kuřecího vývaru
 - sůl, pepř, oregano, tymián
 
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
 - Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a krátce restujeme.
 - Přidáme cherry rajčata a krátce podusíme.
 - Přidáme osolené a opepřené kuřecí stehenní řízky a zalijeme kuřecím vývarem.
 - Přiklopíme poklicí a dusíme zhruba 30 minut, dokud kuřecí maso není měkké.
 - Před podáváním dochutíme oreganem a tymiánem.
 


