8. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční franouzské jídlo – Kuře Marengo se zeleninou. Tento lahodný pokrm spojuje kuřecí maso s aromatickou zeleninou a bylinkami, které vytvářejí bohatou a chutnou omáčku. S tímto receptem si exkluzivně přivezete gurmánský zážitek přímo do vaší kuchyně. Suroviny:
- 4 kuřecí stehenní řízky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 200 g cherry rajčat
- 200 ml kuřecího vývaru
- sůl, pepř, oregano, tymián
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a krátce restujeme.
- Přidáme cherry rajčata a krátce podusíme.
- Přidáme osolené a opepřené kuřecí stehenní řízky a zalijeme kuřecím vývarem.
- Přiklopíme poklicí a dusíme zhruba 30 minut, dokud kuřecí maso není měkké.
- Před podáváním dochutíme oreganem a tymiánem.