21. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Skvělý recept na indické kuře korma se špenátem, který vás okouzlí svou bohatou chutí a exotickým aroma. Jednoduchý postup přípravy vás zavede na cestu do světa indických koření a lahodných dochucovadel. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a dopřejte si lahodnou exotiku přímo v pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny:
- 500g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 200g špenátu
- 200ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, olej
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nasekaná kuřecí prsa a restujeme dozlatova.
- Přidáme všechny koření – zázvor, kurkumu, kmín, skořici, sůl a pepř.
- Po chvíli přilijeme vodu a necháme podusit do měkka.
- Do směsi přidáme na jemno nasekaný špenát a necháme provařit.
- Na závěr podlijeme smetanou a necháme provařit do zhoustnutí omáčky.
- Pokrm dochutíme a můžeme podávat s rýží nebo naan chlebem.