1. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuře dušené pivem s knedlíkem.
zdroj: Recepty 24/7

Klasické české jídlo,⁣ kuře dušené v pivě s lahodnými houskovými knedlíky. Vyzkoušejte tento recept​ plný ​bohatých chutí a jemného⁢ aroma ⁢piva, které dodá vašemu obědu jedinečnou ‍chuťovou⁢ zkušenost. Ideální pokrm pro⁢ rodinné večeře ⁢nebo oslavy s přáteli.⁤ S námi se už nemusíte bát experimentovat v kuchyni!

Suroviny

  • 1⁣ kuře
  • 400 ml piva
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 3 stroužky ​česneku
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • majoránka

Postup

  1. Na oleji⁢ osmahneme nakrájenou cibuli a pokrájené kuře​ osolíme,​ opepříme a opečeme z⁢ obou stran.
  2. Přidáme nakrájenou ⁣mrkev, na kolečka nakrájený česnek a zalijeme pivem.
  3. Přidáme majoránku a dusíme pod pokličkou do měkka.
  4. Nakonec ⁤osolíme a dochutíme podle chuti.

Knedlík

  • 1 kg brambor
  • 300 g hladké ​mouky
  • 1 vejce
  • sůl

Postup

  1. Brambory ⁣uvaříme ve slupce, oloupeme a​ rošťapeme.
  2. Přidáme ⁢sůl,​ mouku a⁣ vejce a vypracujeme těsto.
  3. Z těsta vytvoříme váleček ⁤a nakrájíme na stejnoměrné kousky, které ‌uvaříme⁣ ve vroucí osolené ‌vodě.