1. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Klasické české jídlo, kuře dušené v pivě s lahodnými houskovými knedlíky. Vyzkoušejte tento recept plný bohatých chutí a jemného aroma piva, které dodá vašemu obědu jedinečnou chuťovou zkušenost. Ideální pokrm pro rodinné večeře nebo oslavy s přáteli. S námi se už nemusíte bát experimentovat v kuchyni!
Suroviny
- 1 kuře
- 400 ml piva
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 3 stroužky česneku
- olej
- sůl
- pepř
- majoránka
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a pokrájené kuře osolíme, opepříme a opečeme z obou stran.
- Přidáme nakrájenou mrkev, na kolečka nakrájený česnek a zalijeme pivem.
- Přidáme majoránku a dusíme pod pokličkou do měkka.
- Nakonec osolíme a dochutíme podle chuti.
Knedlík
- 1 kg brambor
- 300 g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl
Postup
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rošťapeme.
- Přidáme sůl, mouku a vejce a vypracujeme těsto.
- Z těsta vytvoříme váleček a nakrájíme na stejnoměrné kousky, které uvaříme ve vroucí osolené vodě.