25. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kuře cacciatore – tradiční italský recept plný exotických chutí. Nabídněte svým chuťovým buňkám neopakovatelnou kombinaci křupavého kuřecího masa vařeného v aromatické směsi rajčat, česneku a oliv. Recenze uvádějí, že tento jednoduchý a lahodný recept se stane oblíbeným ve vaší domácnosti. Připravte si svou verzi kuře cacciatore a užijte si autentickou italskou kuchyni doma!
Suroviny:
- 4 kuřecí stehna
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 400 g rajčat z plechovky
- 100 ml červeného vína
- 100 g oliv bez pecek
- 30 g kaparů
- 1 lžíce sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup:
- Kuřecí stehna osolte a opepřete z obou stran.
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a orestujte stehna z obou stran do zlatova. Poté je vyjměte z pánve a odložte stranou.
- Na stejné pánvi přidejte nakrájené cibule a česnek a za stálého míchání je restujte, dokud nezezlátnou.
- Přidejte rajčata z plechovky spolu se šťávou a míchejte, dokud se omáčka nezahustí. Přilijte červené víno a nechte podusit asi 5 minut.
- Do omáčky přidejte olivy, kapary a sušený oregano. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Stehna přendejte zpět do omáčky a nechte vařit na mírném ohni zhruba 30-40 minut, dokud kuře není úplně měkké a šťavnaté.
- Servírujte s rýží, bramborem nebo čerstvou bagetou.