13. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kulaté kari kuře je šťavnaté a aromatické jídlo, připravené z kuřecích kousků v kari omáčce. Tento recept je vhodný pro milovníky kořeněného a exotického jídla. Skvěle se hodí na večeři nebo při posezení s přáteli. S pomocí našeho krok za krokem návodu na přípravu tohoto jednoduchého jídla si můžete vychutnat chuť Indie přímo u vás doma. Zkuste to dnes a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- ½ lžičky mletého skořice
- 400 ml kokosového mléka
- 1 citron
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na dekoraci
Postup
- Prsa omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem do doby, než zesklovatí.
- Přidejte kuřecí kousky a opékejte je z každé strany, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kari koření, kurkumu, kmín a skořici. Dobře promíchejte.
- Přilijte kokosové mléko a promíchejte. Povařte 10-15 minut, dokud se omáčka zahustí.
- Na závěr přidejte šťávu z citronu a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Sychravé počasí okořeňte nasekanou petrželkou, kterou použijte jako dekoraci.
- Kulaté kari kuře podávejte s rýží nebo naan chlebem.