13. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Kulaté kari kuře je šťavnaté a aromatické jídlo, připravené z kuřecích kousků v kari omáčce. Tento recept je vhodný pro milovníky kořeněného a exotického jídla. Skvěle se hodí na večeři nebo při posezení s přáteli. S pomocí našeho krok za krokem návodu na přípravu tohoto jednoduchého jídla si můžete vychutnat chuť Indie přímo u vás doma. Zkuste to dnes a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 2 cibule
 - 3 stroužky česneku
 - 2 lžičky kari koření
 - 1 lžička kurkumy
 - 1 lžička mletého kmínu
 - ½ lžičky mletého skořice
 - 400 ml kokosového mléka
 - 1 citron
 - sůl a pepř podle chuti
 - čerstvá petrželka na dekoraci
 
Postup
- Prsa omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky.
 - Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
 - Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem do doby, než zesklovatí.
 - Přidejte kuřecí kousky a opékejte je z každé strany, dokud nezezlátnou.
 - Přidejte kari koření, kurkumu, kmín a skořici. Dobře promíchejte.
 - Přilijte kokosové mléko a promíchejte. Povařte 10-15 minut, dokud se omáčka zahustí.
 - Na závěr přidejte šťávu z citronu a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
 - Sychravé počasí okořeňte nasekanou petrželkou, kterou použijte jako dekoraci.
 - Kulaté kari kuře podávejte s rýží nebo naan chlebem.
 

