5. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kulajda s kokosovým mlékem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte originální recept na kulajdu? Vyzkoušejte naši verzi kulajdy s kokosovým mlékem! ‍Tento tradiční český recept získává ‍nový exotický nádech díky přidání kokosového mléka. Lehký, osvěžující a plný⁢ bohatých chutí – to je kulajda s kokosovým mlékem. S výrazným kyselým⁣ okurkovým příchutím, sladkou cibulí a jemnou chuťou smetany, tato ⁣verze kulajdy nebude nikoho zklamat. Zkombinujte chuť tradiční české kuchyně​ s exotickými přísadami a připravte si ⁢nový a zajímavý zážitek v podobě kulajdy s⁤ kokosovým mlékem!⁣ Buďte odvážní v kuchyni a rozzářte své chuťové buňky touto výjimečnou verzi kulajdy.

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 1 cibule
  • 200⁢ ml kokosového mléka
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 vajíčka
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce másla
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.‍ Cibuli nasekejte nadrobno.
  2. Do hrnce dejte vroucí vodu a přidejte brambory a cibuli. Povařte, ‍dokud brambory nezměknou.
  3. V druhém hrnci smíchejte kokosové mléko se smetanou a přiveďte k varu. Přidejte‍ špenát a vařte, dokud špenát neuvadne.
  4. V malé ⁣misce rozšlehejte ‌vejce s octem.
  5. Do bramborového hrnce přilijte směs s kokosovým mlékem a špenátem. Přidejte vejce s octem a promíchejte.
  6. Přidejte⁢ máslo a míchejte,⁢ dokud se máslo nerozpustí.
  7. Ochutnejte a případně dochuťte solí‍ a pepřem.
  8. Kulajdu podávejte teplou.