7. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na výjimečnou kulajdu s kari? Naše jedinečná kombinace chutí vám rozmazlí chuťové buňky. Tento tradiční český pokrm je připraven s řízky brambor, kysaným zelím, houbami a kari kořením, což dodává jídlu neodolatelnou exotickou příchuť. Připravte si toto jednoduché, avšak výrazné jídlo a dostanete se na chuť české kuchyně s lehkou orientální náladou. Získáte hození dozadu do pravé chuti této kombinace brambor a kari.
Suroviny
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce cukru
- 100 ml smetany ke šlehání
- 50 g sušených hub
- 500 ml vývaru
- 1 vejce
- sůl a pepř dle chuti
- kopr na posypání
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme na kostky nakrájené brambory a smažíme dozlatova.
- Přidáme hladkou mouku a kari koření, promícháme a necháme chvíli podusit.
- Poté zalijeme vývarem, přidáme ocet, cukr, sušené houby a vaříme, dokud brambory nezměknou.
- Smetanu vyšleháme do tuha a vmícháme do polévky.
- Vejce rozklepeme do hrnku, vylejeme do vroucí polévky a promícháme, aby se vytvořily nudličky.
- Pořádně prohřejeme, osolíme a opepříme podle chuti.
- Podáváme posypané nasekaným koprem.