‍Křupavý kuřecí ‍tikka masala je ‍lahodný⁣ indický recept ⁣plný exotických chutí⁢ a vůní.⁢ Tento‍ jemně‌ kořeněný a ‍křupavý pokrm je vyroben z⁣ kousků⁤ kuřecího masa marinovaného v⁤ jogurtu‌ a směsi indických koření. Připravte si tento‍ pochoutkový‍ pokrm ⁢doma ⁣a ochutnejte autentickou‍ indickou kuchyni v⁢ pohodlí vašeho domova. Sledujte náš krok ⁢za krokem recept ‍a přineste do ‌svého​ jídelníčku něco speciálního.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (nadrobeného)
  • 200 ml řeckého jogurtu
  • 2 lžíce tikka masala koření
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule‍ (nakrájená na ⁣kostičky)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru (nasekaného)
  • 400 g⁤ rajčat (koncentrát)
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • Sůl dle chuti
  • Čerstvá ⁤petrželka nebo ⁣koriandr (nasekané) na ozdobu

Postup

  1. Nejprve⁢ maso smíchejte v misce‌ s jogurtem ⁣a tikka masala⁢ kořením. Nechte marinovat v ⁢chladu minimálně 2⁤ hodiny.
  2. Ve velké pánvi⁤ zahřejte olivový olej a ‌orestujte ​nakrájenou ⁢cibuli ⁢dozlatova.
  3. Přidejte nasekaný česnek a zázvor a ⁢smažte další ‍1‌ minutu, dokud se neuvolní vůně.
  4. Poté přidejte ​marinované kuřecí maso ⁤a restujte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
  5. Přidejte rajčatový koncentrát a⁣ smetanu ke šlehání. Dobře promíchejte​ a ⁣přiveďte ‌k varu. Snížte ​teplotu ⁤a⁢ nechejte vařit ⁢10-15 minut, ​dokud maso není měkké a omáčka se ‌zhoustne.
  6. Ochutnejte ‍a‍ podle potřeby ‌přidejte sůl.
  7. Podávejte s rýží nebo indickým chlebem a ozdobte nasekanou ⁣petrželkou nebo koriandrem.