Křupavý kuřecí tikka masala je lahodný indický recept plný exotických chutí a vůní. Tento jemně kořeněný a křupavý pokrm je vyroben z kousků kuřecího masa marinovaného v jogurtu a směsi indických koření. Připravte si tento pochoutkový pokrm doma a ochutnejte autentickou indickou kuchyni v pohodlí vašeho domova. Sledujte náš krok za krokem recept a přineste do svého jídelníčku něco speciálního.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (nadrobeného)
- 200 ml řeckého jogurtu
- 2 lžíce tikka masala koření
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule (nakrájená na kostičky)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžíce čerstvého zázvoru (nasekaného)
- 400 g rajčat (koncentrát)
- 200 ml smetany ke šlehání
- Sůl dle chuti
- Čerstvá petrželka nebo koriandr (nasekané) na ozdobu
Postup
- Nejprve maso smíchejte v misce s jogurtem a tikka masala kořením. Nechte marinovat v chladu minimálně 2 hodiny.
- Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a orestujte nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte nasekaný česnek a zázvor a smažte další 1 minutu, dokud se neuvolní vůně.
- Poté přidejte marinované kuřecí maso a restujte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Přidejte rajčatový koncentrát a smetanu ke šlehání. Dobře promíchejte a přiveďte k varu. Snížte teplotu a nechejte vařit 10-15 minut, dokud maso není měkké a omáčka se zhoustne.
- Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl.
- Podávejte s rýží nebo indickým chlebem a ozdobte nasekanou petrželkou nebo koriandrem.