25. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Křupavé tofu s pikantním dipem
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na křupavé tofu s pikantním dipem, který vás zaručeně překvapí! Tofu je perfektně opečené a křupavé zvenku, avšak krémové a jemné uvnitř. Pikantní dip‌ dodá jídlu ten správný šmrnc a vyrazí⁢ vám dech svou výraznou chutí. Tento veganský pokrm je nejen zdravý, ale i plný chuťových výbušnin. Vyberte si k němu oblíbenou přílohu a těšte se na jedinečnou ‌chuťovou symfonii!

Suroviny:

  • 400 g tofu
  • 4 lžíce kukuričné mouky
  • 2‌ lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička koření na grilování
  • ¼ lžičky česneku v prášku
  • olej na smažení
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Nejprve tofu vyndejte z obalu a nechte okapat. Poté ho pokrájejte na menší kostky.
  2. Do misky smíchejte kukuričnou mouku,⁣ sojovou omáčku, koření na grilování a česnek ‍v prášku.
  3. Pokrájené tofu přidejte do směsi a důkladně promíchejte, aby bylo tofu pokryté všemi ingrediencemi.
  4. Na pánvi si rozehřejte olej a opatrně na něj přidejte marinované tofu. Smažte je z každé strany, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
  5. Po uvaření je nechte okapat na ubrousku a osolte a opepřete dle chuti.

Pikantní dip:

  • 4 lžíce majonézy
  • 2 lžičky hořčice
  • 1 stroužek česneku (prostřený)
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička chilli ‍omáčky (nebo podle chuti)
  • sůl‍ a pepř dle chuti

Postup:

  1. Smíchejte všechny ingredience dohromady v‍ misce.
  2. Pokud by⁤ byl dip příliš hustý, přidejte trochu vody, abyste dosáhli ⁤požadované konzistence.
  3. Před podáváním nechte dip vychladit v lednici a podávejte s křupavým tofem.