23. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte křupavou veganskou alternativu k tradiční bramborové pečeni? Vyzkoušejte tento skvělý recept na křupavou veganskou bramborovou pečeni. Kombinace koření a techniky pečení dodává bramborám dokonalou křupavost a výraznou chuť. Tento recept je navíc veganský, takže je pro všechny příznivce veganské stravy. Neváhejte a vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept ještě dnes!
Suroviny
- 1 kg brambor
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky kmínu
- 1/2 lžičky majoránky
- 1/2 lžičky tymiánu
- 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
- V misce smíchejte olivový olej, sójovou omáčku, papriku, kmín, majoránku, tymián, rozmarýn, sůl a pepř. Přidejte brambory, cibuli a česnek a důkladně promíchejte.
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Nalijte směs z brambor, cibule a česneku do pekáčku a rozetřete do rovnoměrné vrstvy.
- Dávejte do trouby a pečte 30-40 minut, dokud brambory nejsou křupavé a zlatavé.
- Hotovou veganskou bramborovou pečení můžete podávat jako hlavní jídlo nebo přílohu k různým pokrmům.