23. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Křupavá veganská bramborová pečeně
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte křupavou veganskou ​alternativu k ‌tradiční⁣ bramborové ‍pečeni? Vyzkoušejte tento⁤ skvělý recept na⁢ křupavou⁤ veganskou bramborovou‍ pečeni. Kombinace ⁣koření‌ a​ techniky pečení dodává bramborám dokonalou křupavost a výraznou ‍chuť.⁣ Tento recept je⁤ navíc ⁤veganský, takže je pro všechny příznivce ⁤veganské⁢ stravy. Neváhejte a ‌vyzkoušejte‍ tento jednoduchý a ⁣chutný recept ještě dnes!

Suroviny

  • 1 kg brambor
  • 1‍ cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 ⁢lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička ⁤sladké papriky
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2⁣ lžičky‌ majoránky
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 1/2 lžičky sušeného ⁣rozmarýnu
  • sůl a pepř ‍podle chuti

Postup

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na ‍plátky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
  2. V ⁣misce smíchejte​ olivový olej, sójovou omáčku, papriku, kmín, ‌majoránku, tymián, rozmarýn, sůl a pepř. Přidejte brambory, cibuli⁣ a‌ česnek‌ a důkladně promíchejte.
  3. Předehřejte troubu‍ na 200°C.
  4. Nalijte ‍směs ‌z brambor, cibule a česneku‌ do pekáčku a rozetřete⁣ do rovnoměrné vrstvy.
  5. Dávejte do trouby a pečte 30-40 minut, dokud brambory​ nejsou křupavé a zlatavé.
  6. Hotovou veganskou ⁤bramborovou pečení můžete podávat jako hlavní jídlo nebo přílohu k různým⁤ pokrmům.