22. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na křupavou cizrnu se špenátem, který je rychlý, chutný a zdravý. Tato lahodná kombinace cizrny, špenátu a koření je ideální pro všechny milovníky vegetariánské kuchyně. Podávejte jako hlavní jídlo nebo přílohu k masu. S tímto receptem si určitě pochutnáte!
Suroviny
- 1 plechovka cizrny
- 200g špenátu
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm na drobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme cizrnu včetně šťávy z plechovky a necháme chvíli provařit.
- Přidáme na jemno nasekaný špenát a promícháme.
- Pokrájíme na menší kousky a vložíme do mísy.
- Podáváme samostatně nebo jako přílohu k masu či těstovinám.