22. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Křupavá cizrna se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept ⁣na křupavou cizrnu se špenátem, ‍který ​je rychlý, chutný​ a zdravý. Tato lahodná kombinace cizrny, špenátu a koření je ideální pro všechny milovníky vegetariánské kuchyně. Podávejte ⁢jako hlavní ⁣jídlo nebo přílohu k ⁤masu. S tímto receptem si ⁢určitě pochutnáte!

Suroviny

  • 1 plechovka‍ cizrny
  • 200g‍ špenátu
  • 2⁣ stroužky česneku
  • 1 ​cibule
  • 2 lžíce olivového‍ oleje
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Na ⁣pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na​ něm na drobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme cizrnu včetně šťávy z plechovky a necháme chvíli provařit.
  3. Přidáme⁢ na⁢ jemno nasekaný špenát‌ a promícháme.
  4. Pokrájíme na menší⁤ kousky⁤ a vložíme do mísy.
  5. Podáváme​ samostatně nebo jako přílohu k masu ⁣či těstovinám.