16. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutné a exotické krevety v červeném kari jsou dokonalou volbou pro milovníky pálivých pokrmů. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit lahodnou a aromatickou omáčku plnou krevet, zeleniny a exotických koření. S tímto receptem si snadno připravíte skvělý asijský pokrm přímo v pohodlí vašeho domova.
Recept: Krevety v červeném kari
Suroviny
- 400 g krevet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika (červená nebo žlutá)
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce červeného kari koření
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
- čerstvá koriandr nebo petrželka na ozdobu
Postup
- Oloupejte a nakrájejte cibuli, česnek a papriku na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte papriku a smažte dalších pár minut, dokud se nezměkčí.
- Přidejte červené kari koření a smažte ho ještě krátce, aby se uvolnila jeho vůně.
- Přidejte krevety a smažte je z obou stran, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kokosové mléko a cukr. Promíchejte, přiveďte k varu a nechte vařit asi 5 minut, dokud se omáčka nezahustí.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody. Pokud je příliš řídká, vařte déle, dokud nezíská požadovanou konzistenci.
- Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem podle své chuti.
- Podávejte s rýží nebo čerstvým chlebem a ozdobte čerstvou koriandrem nebo petrželkou.