16. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Krevety v červeném kari.
zdroj: Recepty 24/7

⁢ Chutné a exotické krevety v ⁤červeném kari jsou dokonalou volbou ⁣pro milovníky⁤ pálivých pokrmů. Tento recept⁤ vám ukáže, jak jednoduše připravit lahodnou a aromatickou omáčku ‍plnou ⁤krevet, zeleniny a exotických koření.⁤ S tímto receptem ⁢si snadno připravíte skvělý asijský ⁤pokrm přímo v pohodlí vašeho‍ domova.

Recept:⁢ Krevety v červeném kari

Suroviny

  • 400 g krevet
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika (červená nebo žlutá)
  • 400⁣ ml kokosového mléka
  • 2 lžíce červeného ‍kari koření
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř‌ dle ‌chuti
  • olej na smažení
  • čerstvá koriandr nebo petrželka na ⁣ozdobu

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte cibuli, česnek ⁣a‌ papriku na drobné kousky.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli⁢ a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte papriku a smažte dalších pár minut, dokud ​se nezměkčí.
  4. Přidejte červené kari koření a ‌smažte ⁢ho ještě krátce, aby se uvolnila jeho vůně.
  5. Přidejte krevety⁣ a smažte je z obou stran, dokud nezezlátnou.
  6. Přidejte ​kokosové⁢ mléko a⁤ cukr. Promíchejte, přiveďte k varu a nechte vařit asi 5 minut, dokud se⁢ omáčka nezahustí.
  7. Pokud je omáčka příliš⁣ hustá, přidejte trochu ‌vody. Pokud je‌ příliš řídká, vařte ‌déle,‍ dokud ‌nezíská požadovanou konzistenci.
  8. Ochutnejte‌ a případně dosolte a dochuťte pepřem podle ​své chuti.
  9. Podávejte s rýží nebo⁢ čerstvým⁣ chlebem a ozdobte čerstvou ⁣koriandrem nebo petrželkou.