25. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Krevety v aromatické omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Krevety v aromatické omáčce jsou chutným a elegantním pokrmem, který zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Tyto čerstvé krevety jsou podávány v bohaté a hluboké omáčce plné aromatických bylin⁤ a koření. S ‌každým kouskem ochutnáte výrazné kombinace česneku, zázvoru, chilli a limetkové šťávy, ⁣která‍ dodává omáčce osvěžující kyselost. Užijte si tento jednoduchý, ale okouzlující recept na krevety v aromatické omáčce a ‍přineste do svého jídelníčku skvělou alternativu k tradičním krevetovým pokrmům.

Suroviny

  • 300 g krevet
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule
  • 2⁤ stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 rajče
  • 1 ‍lžíce rajčatového protlaku
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvý koriandr nebo petržel na ozdobu

Postup

  1. Krevety očistíme a odstraníme jim ⁢střeva. Osolíme a opepříme podle chuti.
  2. V hluboké pánvi nebo hrnci zahřejeme olivový olej a ‌přidáme na jemno nakrájenou cibuli a​ stroužky česneku. Smažíme ​dozlatova.
  3. Přidáme nakrájenou ⁤červenou papriku a rajče. Dusíme asi 5 minut, dokud se⁤ paprika nerozměkčí.
  4. Přidáme rajčatový​ protlak a promícháme. Poté zalijeme smetanou ke šlehání a ⁤necháme lehce zhoustnout.
  5. Vložíme krevety do omáčky a vaříme asi 5 minut, dokud se neprovaří. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody nebo vývaru.
  6. Podáváme s vařenou rýží⁤ a‍ ozdobíme čerstvým koriandrem nebo petrželí.