16. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční recept na kreplach s lahodnou masovou nádivkou. Tyto těstoviny plné intenzivní chuti přidají do vašeho jídelníčku zábavu a chuťový zážitek. Naučte se krok za krokem, jak připravit tento oblíbený pokrm a zaujměte své hosty skvělou kombinací kvalitního těsta a chutné masové náplně. Dopřejte si kulinářskou dobrodružnost a vychutnejte si vyvážený mix vůní a chutí.
Suroviny
- 500 g mouky
- 2 vejce
- 1 lžíce oleje
- 300 g mletého masa
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička soli
- ¼ l vývaru
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Smíchejte mouku, vejce, olej a trochu soli a vypracujte tuhé těsto. Nechte ho odpočinout přikryté utěrkou.
- Pokrájejte cibuli a česnek na drobno a orestujte na oleji. Přidejte mleté maso a osmahněte. Přilijte vývar a dusete asi 10 minut. Osolte a opepřete dle chuti.
- Těsto rozválejte a nakrájejte na čtverce o velikosti asi 8 cm x 8 cm. Na každý kousek dejte lžičku masové směsi a spojte do tvaru trojúhelníčku. Poté konečky spojte a kreplachy ještě jednou zlehka stiskněte na střed.
- Ve větší hrnci přiveďte slanou vodu k varu. Do vařící vody po malých dávkách vložte kreplachy a vařte 5-7 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Poté je vyjměte škumavkou.
- Kreplachy podávejte teplé s omáčkou dle vašeho výběru.