1. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Krémová masová kari – lahodná a exotická specialita plná aromatických koření. Tento recept vám poskytne skvělý způsob, jak si vychutnat bohatou chuť masa ve spojení s křehkou zeleninou v bohaté omáčce. Připravte si tento jednoduchý a lahodný pokrm, který si jistě získá vaše chuťové pohárky. Navíc, vám ukážeme několik tipů, jak si tento kari přizpůsobit svému osobnímu vkusu. Začněte vařit ještě dnes a okořeňte si svůj jídelníček tímto výjimečným receptem.
Suroviny:
- 500 g hovězího masa (nasekaného na kousky)
- 2 cibule (nasekané)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté skořice
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nasekané hovězí maso a restujte, dokud nezezlatí.
- Přidejte kari koření, kurkumu, kmín, koriandr a skořici. Promíchejte maso, aby bylo obaleno kořením.
- Pomalu přilijte kokosové mléko a nechte vařit a zhoustnout, asi 15-20 minut.
- Přidání soli a pepře podle chuti.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem.