17. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Krémová bramborová polévka
zdroj: Recepty 24/7

‍Krémová bramborová polévka je lahodným provensálským‌ receptem. Tato polévka je bohatá na chuť a dokonale vyvážená. Vyzkoušejte ​tuto jednoduchou a chutnou polévku, která je ideální jako ⁤hlavní jídlo nebo předkrm.

Suroviny

  • 500 g​ brambor
  • 1‍ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ‌l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany kešu
  • sůl a pepř podle⁢ chuti
  • čerstvá nasekaná petrželka na ozdobu

Postup

  1. Brambory oloupejte ⁤a⁣ nakrájejte na⁢ menší kousky.
  2. Na pánvi na troše oleje‌ osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova.
  3. Přidejte na kolečka nakrájený česnek a chvilku ještě ⁣orestujte.
  4. Přidejte​ brambory⁣ a ⁤zalijte zeleninovým vývarem.
  5. Vše ⁣vařte ‍asi 20 minut, dokud brambory nezměknou.
  6. Pak polévku ⁤rozmixujte a přidejte ⁣smetanu ​kešu.
  7. Dobře promíchejte ‍a vařte ještě ‌chvíli, ​dokud se polévka nezahustí.
  8. Ochutnejte a případně ‌dosolte a dochuťte pepřem.
  9. Na talíři ozdobte​ polévku čerstvou nasekanou petrželkou.