29. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kouskous s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

⁤Hledáte lahodný a snadno připravitelný recept? Vyzkoušejte⁢ náš recept na kouskous s hovězím⁣ masem! Tento tradiční severoafrický pokrm je plný chutí a⁣ esencí. Kouskous je‍ lehký⁤ a vláčný, perfektně doplňuje‍ šťavnaté kousky hovězího masa. Pestrá směs zeleniny a ‌koření dodává tomuto jídlu výjimečnou chuť.⁤ S​ naším receptem‍ na ⁢kouskous ⁢s hovězím masem se stane vaše‍ večeře originální ⁤a exotická!

Suroviny

  • 200 g kouskousu
  • 300 g ‌hovězího masa (případně jehněčího)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 rajče
  • 1 lžička ​olivového oleje
  • 1⁢ lžička kari koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička soli
  • čerstvý petržel⁢ na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a na něm osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
  2. Přidejte⁣ na⁤ kostky nakrájené maso a smažte, dokud nezezelená a nezměkne.
  3. Přidejte očištěnou‍ a na ‍plátky nakrájenou papriku, ‍rajče a vše zamíchejte.
  4. Přidejte​ kari koření, kmín, ⁢koriandr a sůl. Důkladně promíchejte.
  5. Vše zalijte trochou vody a nechte dusit ‍asi 10 minut, dokud se maso a zelenina​ propojí ⁢chutí.
  6. Mezitím​ si ve velké nádobě připravte kouskous podle návodu na obalu.
  7. Hotový kouskous rozmístěte na talíře a na každou ‌porci položte lžíci hovězího masa se ⁤zeleninou.
  8. Podávejte teplé a⁣ ozdobte čerstvým nasekaným petrželem.