11. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte exotický a chutný recept? Vyzkoušejte naši verzi tradičního marockého jídla - Kouskem Maroka! Tato lahodná pokrm spojuje bohaté koření s čerstvými ingrediencemi a zaručeně vás ohromí svým výrazným chuťovým profilem. Uvařte tento jednoduchý a zdravý recept a pořádně si pochutnejte na výjimečném kulinářském zážitku plném arabských vlivů. Vaše chuťové buňky vám za to budou vděčné!
Suroviny
- 500 g jehněčího masa (rostřiženého na malé kousky)
- 2 cibule (nasekané)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého skořice
- ½ lžičky mletého červeného pepře
- ½ lžičky mletého kurkumy
- ½ lžičky mletého zázvoru
- 400 g rajčat (oloupaných a nasekaných)
- 500 ml hovězího vývaru
- 100 g sušených meruněk (nasekaných)
- 100 g oliv (bez jádřinců)
- Čerstvá petrželka nebo koriandr (na ozdobu)
- Soľ a pepř podle chuti
Postup
- Na rozpáleném oleji orestujte cibuli a česnek, dokud nezežloutnou.
- Přidejte jehněčí maso a opékejte, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Přidejte všechny koření (koriandr, kmín, skořici, červený pepř, kurkumu a zázvor) a míchejte asi 1 minutu, dokud se koření neuvoní.
- Přidejte rajčata, vývar a sušené meruňky.
- Přiveďte směs k varu, snižte plameň a vařte na mírném ohni asi 1 hodinu, dokud maso není měkké.
- Přidejte olivy a vařte dalších 10 minut.
- Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř.
- Před podáváním ozdobte čerstvou petrželkou nebo koriandrem.
- Servírujte s rýží nebo chlebem.