
Zkuste exotickou kostarickou polévku z černých fazolí. Tento recept vás provede krok za krokem přípravou této výživné a chutné polévky. Ideální pro vegetariány a milovníky fazolí. Udělejte si trochu Kostariky doma!
Tato dekadentní a plná chutí polévka je v Kostarice velice oblíbená. Černé fazole jsou ve střední Americe velmi oblíbené a tato polévka je skvělým způsobem, jak je podávat. Kostarická polévka z černých fazolí je vydatný a výživný pokrm, který je také velmi jednoduchý na přípravu.
Suroviny
- 1 šálek sušených černých fazolí
- 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
- 6 stroužků česneku, drcených
- 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 lžíce olivového oleje
- 200g šunky, nakrájené na kostičky
- 2 vajíčka
- 1 svazek koriandru
- 4 šálky vody
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Nejprve je třeba připravit fazole. Sušené fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den vodu slijeme a fazole propláchneme. Do hrnce dáme čtyři šálky vody a fazole a necháme vařit, dokud fazole nejsou měkké. To může trvat až 2 hodiny. Pokud používáte konzervované fazole, tento krok můžete přeskočit.
- Připravte si všechny ostatní suroviny - nakrájejte cibuli, papriku, česnek a šunku na kostičky. Koriandr na drobno nasekejte.
- V pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli, zelenou papriku a česnek. Restujte, dokud cibule nezačne zlátnout. Poté přidejte nakrájenou šunku a orestujte dalších pár minut. Zeleninu a šunku poté přidejte do hrnce s vařícími se fazolemi.
- Polévku necháme vařit na mírném ohni dalších 20 minut, abychom zajistili, že jsou všechny chutě hezky propojené.
- Mixujte polévku šťouchadlem nebo ponorným mixérem do hladka. Následně ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle své chuti.
- Nyní je čas na přípravu vajíček. Uvařte si dva tvrdé vejce, oloupejte je a nakrájejte na půlky.
- Při podávání polévky na talíř přidejte do středu polovinu vajíčka a posypte nasekaným koriandrem. A je to hotové! Kostarická polévka z černých fazolí je připravena k podávání. Tuto polévku můžete servírovat s bílým rýžovým vařeným na páře nebo s krajícem čerstvého chleba.
Tato polévka je skvělým každodenním jídlem, ale také úžasným pokrmem pro oslavu nebo večeři s přáteli. Je velmi vydatná a plná chutí, které se skvěle doplňují. Černé fazole dávají polévce krémovou texturu, zelenina a koriandr ji osvěžují a šunka dodává slanost. Uvařená vejce pak jídlu dodávají extra proteiny a dělají z ní kompletní pokrm. Takže si ji užijte stejně jako my!

