18. 7. 2025
Autor: Olga Vařilová
Kostarická polévka z černých fazolí
zdroj: Recepty 24/7


‌Zkuste ​exotickou kostarickou polévku⁣ z černých fazolí. Tento recept vás provede krok za krokem ‍přípravou této výživné a chutné polévky. Ideální pro ‍vegetariány⁢ a milovníky fazolí. Udělejte si ​trochu Kostariky doma!

Tato ‍dekadentní a plná ⁣chutí polévka ⁢je v ​Kostarice⁢ velice oblíbená.‌ Černé fazole⁢ jsou ve střední Americe ‍velmi⁤ oblíbené a tato polévka je skvělým způsobem, jak je podávat. ‌Kostarická‍ polévka z černých ⁢fazolí je vydatný a ⁣výživný pokrm, který⁣ je také velmi jednoduchý na přípravu.

Suroviny

  • 1 šálek sušených černých ‍fazolí
  • 1 velká⁤ cibule, nakrájená ‌na kostičky
  • 6 stroužků česneku, ⁣drcených
  • 1 ⁣zelená⁣ paprika,‍ nakrájená ⁤na kostičky
  • 1​ lžíce olivového oleje
  • 200g šunky, nakrájené na kostičky
  • 2 vajíčka
  • 1 svazek koriandru
  • 4 šálky⁣ vody
  • sůl a ‍pepř dle chuti

Postup

  1. Nejprve je ⁣třeba připravit fazole.⁣ Sušené fazole namočíme⁢ přes noc do vody. ‌Druhý den‌ vodu slijeme a fazole ⁢propláchneme. Do ⁤hrnce‍ dáme čtyři šálky vody‌ a ‌fazole a necháme vařit, dokud fazole nejsou měkké. To⁢ může trvat až 2 hodiny. Pokud​ používáte konzervované fazole, tento⁢ krok můžete⁣ přeskočit.
  2. Připravte si všechny ostatní suroviny ‌- nakrájejte cibuli, papriku, česnek a šunku⁤ na kostičky. Koriandr na drobno nasekejte.
  3. V pánvi ‌rozehřejte olivový olej a ⁣přidejte⁢ cibuli, zelenou papriku a⁣ česnek. Restujte,⁢ dokud cibule nezačne ​zlátnout. ⁢Poté přidejte nakrájenou šunku⁣ a⁣ orestujte ⁤dalších ‌pár minut. Zeleninu a šunku⁢ poté přidejte‍ do hrnce ‌s vařícími se fazolemi.
  4. Polévku ⁢necháme​ vařit na⁣ mírném ohni dalších 20 minut, abychom⁣ zajistili,‍ že‌ jsou ⁤všechny chutě hezky propojené.
  5. Mixujte polévku šťouchadlem nebo ponorným mixérem do hladka. Následně ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle ​své chuti.
  6. Nyní je čas na‍ přípravu vajíček. Uvařte si ⁣dva ⁤tvrdé vejce, oloupejte je a nakrájejte na ⁣půlky.
  7. Při podávání polévky na ⁤talíř přidejte‌ do⁤ středu⁣ polovinu ⁣vajíčka a posypte nasekaným koriandrem. A je to hotové! Kostarická ⁢polévka‍ z černých fazolí ‌je připravena⁢ k podávání. ‍Tuto polévku můžete servírovat s bílým‍ rýžovým ⁤vařeným na páře nebo s ‍krajícem čerstvého chleba.

Tato ‌polévka ⁢je skvělým ‍každodenním ⁣jídlem, ale také úžasným⁤ pokrmem pro oslavu ​nebo⁤ večeři s přáteli. Je velmi vydatná a plná chutí, které se ⁢skvěle doplňují.‌ Černé fazole ⁣dávají ​polévce krémovou texturu, zelenina a koriandr ⁢ji osvěžují a šunka ‍dodává slanost. Uvařená vejce pak⁤ jídlu dodávají extra proteiny a dělají ⁣z ní ​kompletní pokrm. Takže si‌ ji užijte stejně ​jako my!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář