3. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Toužíte po autentické indické kuchyni? Vyzkoušejte naši lahodnou Korma s kuřecím masem! Tento tradiční indický recept vám přinese bohatou a aromatickou chuť, které se nebudete moct nabažit. Kombinace kuřecího masa, omáčky Korma a indických koření vytváří neodolatelnou dochucovací směs. Navíc, díky našemu jednoduchému postupu, budete mít tento chutný pokrm na talíři během chvilky. Připravte se na okouzlující indickou gastronomii a bavte se v kuchyni s naším receptem na Kormu s kuřecím masem! 
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
 - 1 velká cibule (nakrájená na drobné kousky)
 - 2 stroužky česneku (nasekané)
 - 2 lžíce kormové pasty
 - 400 ml kokosového mléka
 - 2 lžíce oleje
 - 1 lžíce kari koření
 - 1 lžička mletého zázvoru
 - 1 lžička mletého kmínu
 - ½ hrnku vody
 - sůl a pepř podle chuti
 
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli do zlatova.
 - Přidejte česnek a kuřecí maso. Smažte, dokud maso není dobře propečené.
 - Přidejte kormovou pastu a promíchejte, aby se maso a cibule obalily pastou.
 - Přidejte kari koření, mletý zázvor a kmín. Promíchejte a smažte asi 1 minutu, aby se koření uvolnilo vůně.
 - Za stálého míchání přidejte kokosové mléko a vodu. Nechte vařit 15-20 minut, dokud se omáčka zahustí a maso je měkké.
 - Přidejte sůl a pepř podle chuti.
 - Servírujte s rýží nebo indickým chlebem na přání.
 

