3. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Korma s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Toužíte po autentické indické kuchyni?‌ Vyzkoušejte naši ⁢lahodnou ‌Korma s⁣ kuřecím masem! ⁣Tento ⁣tradiční​ indický recept ⁤vám přinese bohatou a⁢ aromatickou chuť, které se nebudete moct nabažit.⁣ Kombinace ‍kuřecího masa, ‌omáčky Korma a indických ⁣koření⁢ vytváří ‍neodolatelnou dochucovací⁣ směs.‍ Navíc, ⁣díky ‍našemu jednoduchému postupu, ​budete⁢ mít tento chutný pokrm‌ na ⁤talíři během chvilky.‌ Připravte⁤ se na okouzlující ‍indickou gastronomii a bavte se v kuchyni s ⁤naším receptem⁢ na Kormu s ⁣kuřecím masem! ⁢

Suroviny

  • 500⁤ g kuřecího masa (nakrájeného ‌na kousky)
  • 1 velká cibule⁣ (nakrájená na drobné kousky)
  • 2⁤ stroužky⁤ česneku (nasekané)
  • 2​ lžíce kormové pasty
  • 400 ⁤ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ​lžíce kari koření
  • 1 ⁣lžička mletého​ zázvoru
  • 1 lžička​ mletého kmínu
  • ½ hrnku ‌vody
  • sůl ​a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej‍ a⁣ osmažte⁢ cibuli do zlatova.
  2. Přidejte česnek a kuřecí maso.⁤ Smažte, dokud ‌maso není dobře propečené.
  3. Přidejte kormovou pastu a⁣ promíchejte, aby se maso a⁢ cibule obalily pastou.
  4. Přidejte ⁣kari koření, mletý ​zázvor a kmín. ‍Promíchejte ‌a smažte asi 1 minutu, aby ‍se‌ koření ⁢uvolnilo vůně.
  5. Za⁣ stálého‌ míchání ⁣přidejte⁢ kokosové mléko a ‌vodu. Nechte vařit‍ 15-20 minut,​ dokud⁤ se ‌omáčka zahustí‍ a ⁢maso je měkké.
  6. Přidejte⁢ sůl a pepř podle chuti.
  7. Servírujte s rýží nebo indickým chlebem na přání.