30. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Korma kuřecího masala – lahodné indické jídlo plné aroma a chuti. Tento recept kombinuje křehké kousky kuřecího masa s exotickými kořenitými omáčkami, jako je kardamom, koriandr a kurkuma. Vychutnejte si jedinečnou kombinaci jemnosti a pikantnosti v tomto autentickém korma receptu. Přidejte omáčku kuřecímu masu a doplňte sytou chuť rýže nebo chleba na výrazně orientální jídelní zážitek.
Suroviny:
- 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
- 2 cibule (nasekané)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1 lžička kari koření
- 200 ml kokosového mléka
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Na pánvi zahřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a smažte ho do hnědého.
- Přidejte nasekaný česnek, mletý zázvor, kmín, kurkumu, koriandr, skořici a kari koření. Smažte všechny koření asi minutu, aby se uvolnila jejich vůně.
- Přidejte kokosové mléko a smetanu ke šlehání. Dobře promíchejte a nechte vařit asi 10 minut, dokud se omáčka nezahustí.
- Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem podle chuti.