30. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Korma kuřecího masala
zdroj: Recepty 24/7

Korma⁣ kuřecího masala – ⁤lahodné⁢ indické jídlo plné aroma a chuti. Tento recept‍ kombinuje křehké kousky kuřecího masa s exotickými kořenitými omáčkami, jako je kardamom, koriandr ⁤a kurkuma. Vychutnejte ​si jedinečnou kombinaci jemnosti a ‌pikantnosti ‍v tomto autentickém korma receptu. Přidejte omáčku kuřecímu masu​ a‍ doplňte ⁤sytou chuť rýže nebo ‌chleba na‌ výrazně orientální jídelní zážitek.

Suroviny:

  • 500 g ⁤kuřecího‌ masa (nakrájeného⁤ na ⁤kousky)
  • 2 cibule (nasekané)
  • 3⁢ stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička​ mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička ​mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mleté‍ skořice
  • 1 ⁤lžička⁤ kari koření
  • 200 ml ⁤kokosového mléka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Na pánvi zahřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte⁢ nakrájené kuřecí maso a smažte ho do‌ hnědého.
  3. Přidejte nasekaný česnek, ‌mletý zázvor, kmín, kurkumu, koriandr,⁢ skořici​ a⁢ kari⁤ koření.‍ Smažte všechny‌ koření asi⁤ minutu, aby se uvolnila jejich vůně.
  4. Přidejte ​kokosové ⁢mléko ‌a ⁣smetanu ke šlehání. ​Dobře promíchejte​ a nechte vařit asi 10 minut, dokud‍ se omáčka⁣ nezahustí.
  5. Ochutnejte a případně⁢ dosolte a dochuťte pepřem podle⁤ chuti.