13. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte výborný recept na luxusní kormu s kuřecím masem? Připravte si tento lahodný jemný kari, který vás okouzlí bohatou směsí koření a křehkou konsistencí kuřecího masa. Recept je jednoduchý a rychlý, takže si můžete vychutnat tuto tradiční indickou specialitu i v případě, že nemáte hodiny času. Nebojte se experimentovat s přísadami a přidejte do kormy své vlastní oblíbené ingredience pro ještě větší chuťovou explozi. Vyzkoušejte tento recept na kormu kuřecího masa a potěšte své chuťové pohárky.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky červené papriky
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na olivovém oleji orestujte na kostky nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezhnědnou.
- Přidejte kuřecí maso nakrájené na menší kousky a smažte, dokud nezezlátne.
- Přisypejte kari koření, mletý kmín, mletou skořici, mletý koriandr, kurkumu a červenou papriku a promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
- Přidejte kokosové mléko a pokud je potřeba, přilijte trochu vody, aby byla konzistence krémovitá.
- Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni přibližně 20-30 minut, dokud maso nezměkne a omáčka se zahuští.
- Případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte s rýží nebo indickým chlebem.