4. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Korma kuře s mandlovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

‍Hledáte recept na lahodné a jednoduché​ jídlo plné chuťových zážitků? Vyzkoušejte recept na korma ⁤kuře‍ s mandlovou omáčkou. Tato tradiční‌ indická specialita ​vám zaručeně rozproudí chuťové buňky! ⁢Kombinace kvalitního kuřecího masa s vláčnou a⁢ krémovou ⁣mandlovou omáčkou vytváří dokonalou harmonii chutí.‍ Nebojte se exotických koření, protože ​korma omáčka je ‌jemně kořeněná a příjemně pikantní. Připravit tento jednoduchý recept je otázkou ⁤okamžiku, a tak si ⁣můžete vychutnat výjimečné jídlo přímo ‌u vás doma. Nezapomeňte si omáčku dochutit ⁣podle svého gusta ⁣a podávat‍ s kvalitním rýžovým příslušenstvím. Překvapte své chuťové pohárky lahodným korma ⁤kuře s ⁤mandlovou omáčkou!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (narážky, prsa)
  • 2 cibule
  • 4⁤ stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce mandlové pasty
  • 200‌ ml⁢ smetany na vaření
  • 100 g mandlí (nadrobno nasekané)
  • 1 lžíce‌ kurkumy
  • 1 lžíce mletého ⁤koriandru
  • 1 lžička ⁤mletého kardamonu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na menší ‍kousky.⁢ Cibuli a česnek nasekejte nadrobno.
  2. V⁤ hrnci zahřejte⁣ olej a na něm osmahněte cibuli do zlatova.
  3. Přidejte ‌česnek a kuřecí maso. Smažte, dokud maso nezezlátne ze všech stran.
  4. Přidejte kurkumu, mletý koriandr a mletý kardamon.​ Dobře promíchejte, aby se koření spojilo ‍s masem.
  5. Zalijte smetanou a přidejte mandlovou ‌pastu.⁤ Osmalujte na středním ohni asi 5 minut, aby se omáčka zahustila.
  6. Přidejte nadrobno nasekané mandle a podle chuti osolte a opepřete. Vařte ještě ‍asi 5 minut.
  7. Korma můžete servírovat s​ rýží nebo indickým chlebem, například‌ naan.