4. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodné a jednoduché jídlo plné chuťových zážitků? Vyzkoušejte recept na korma kuře s mandlovou omáčkou. Tato tradiční indická specialita vám zaručeně rozproudí chuťové buňky! Kombinace kvalitního kuřecího masa s vláčnou a krémovou mandlovou omáčkou vytváří dokonalou harmonii chutí. Nebojte se exotických koření, protože korma omáčka je jemně kořeněná a příjemně pikantní. Připravit tento jednoduchý recept je otázkou okamžiku, a tak si můžete vychutnat výjimečné jídlo přímo u vás doma. Nezapomeňte si omáčku dochutit podle svého gusta a podávat s kvalitním rýžovým příslušenstvím. Překvapte své chuťové pohárky lahodným korma kuře s mandlovou omáčkou!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (narážky, prsa)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce mandlové pasty
- 200 ml smetany na vaření
- 100 g mandlí (nadrobno nasekané)
- 1 lžíce kurkumy
- 1 lžíce mletého koriandru
- 1 lžička mletého kardamonu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno.
- V hrnci zahřejte olej a na něm osmahněte cibuli do zlatova.
- Přidejte česnek a kuřecí maso. Smažte, dokud maso nezezlátne ze všech stran.
- Přidejte kurkumu, mletý koriandr a mletý kardamon. Dobře promíchejte, aby se koření spojilo s masem.
- Zalijte smetanou a přidejte mandlovou pastu. Osmalujte na středním ohni asi 5 minut, aby se omáčka zahustila.
- Přidejte nadrobno nasekané mandle a podle chuti osolte a opepřete. Vařte ještě asi 5 minut.
- Korma můžete servírovat s rýží nebo indickým chlebem, například naan.