11. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kořeněný kuřecí korma
zdroj: Recepty 24/7

Chutná a kořenitá ⁤lahůdka, která zahřeje vaše chuťové pohárky – kořeněné ⁣kuřecí korma recept. Tento tradiční indický ​pokrm zahrnuje jogurtovou omáčku s kořeněnou směsí a kuřecími kousky, které jsou⁣ jemně marinovány a⁢ pomalu vařeny, dokud nejsou‌ měkké a šťavnaté. Svěží ‌přísada koriandru a exotické aromatické koření⁣ dodávají tomuto jídlu neodolatelnou chuť. Připravte si‍ toto jednoduché, ale okouzlující ​jídlo ⁣a ‍nechte ‌se unést vůní a lahodností indické kuchyně. Navíc, tento ​recept je přizpůsobitelný⁤ vašim ⁢chuťovým preferencím a můžete ‌ho snadno ​upravit a vylepšit dle⁢ vašeho gusta.

Suroviny

  • 500 ⁤g kuřecího⁢ masa ‌(nakrájeného⁤ na kostky)
  • 2 cibule (nasekané)
  • 2⁢ stroužky česneku (nasekané)
  • 1 červená​ paprika ‍(nakrájená na proužky)
  • 1 zelená ⁢paprika (nakrájená na ‌proužky)
  • 2 lžíce oleje
  • 1⁣ lžička ‍kurkumy
  • 1 ​lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu
  • 1/4 ⁢lžičky mletého kajenského pepře
  • 400 ml kokosového‌ mléka
  • Sůl a ⁣pepř podle chuti
  • Svařená rýže na podávání
  • Čerstvá⁣ koriandr ‍na ozdobení

Postup

  1. Na⁣ pánvi rozehřejte ⁣olej⁢ a osmažte cibuli do zlatova.
  2. Přidejte ⁣česnek⁤ a kuřecí maso a⁢ opékejte, ⁢dokud⁢ maso⁢ nezezlátne z každé ‍strany.
  3. Přidejte papriky ‍a smažte ještě asi 2 minuty.
  4. Do pánve‍ přidejte všechny koření (kurkuma, koriandr, kmín, skořice, kardamom,‍ kajenský pepř) a ​smažte další ⁢minutu, ⁤aby​ se uvolnila jejich‍ vůně.
  5. Přidejte kokosové ⁤mléko, sůl‍ a pepř a ‍vařte ​na středním ⁣ohni asi‌ 15 minut, dokud se omáčka zredukuje a⁢ zahuští.
  6. Servírujte na svařené‍ rýži‍ a ozdobte čerstvým koriandrem.