17. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kořeněný kuřecí kari je lahodný recept, který přináší kombinaci výrazných koření a kousků kuřecího masa. Tento tradiční indický pokrm je plný chutí a vonných vůní, které okouzlí každého gurmána. V receptu se používají čerstvé bylinky, exotická koření a další ingredience, které dodávají jídlu jedinečný charakter. Naučte se, jak si připravit toto uchvatné kuřecí kari a rozšířte si své kulinařské dovednosti.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (do kosti)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 cm zázvoru (nastrouhaného)
- 1 paprika
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Papriku očistíme a nakrájíme na kostičky.
- V hlubší pánvi nebo hrnci rozpálíme olej. Přidáme cibuli a česnek a osmahneme do zlatova.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a zázvor. Opražíme, dokud maso nezezlátne ze všech stran.
- Přidáme kari koření a papriku. Promícháme a necháme chvíli podusit.
- Přilijeme kokosové mléko, sójovou omáčku a přidáme cukr. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Vše důkladně promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme vařit při střední teplotě asi 30 minut, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
- Servírujeme s rýží nebo indickým chlebem naan.