8. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kořeněné fazolové placky.
zdroj: Recepty 24/7

Kořeněné fazolové placky⁤ jsou lahodnou a zdravou alternativou ke⁣ klasickým bramborovým plackám. Tento recept ‍využívá‍ bohatého zdroje bílkovin ⁣- fazolí, ​doplněných o aromatické koření a bylinky. Placky ⁣jsou snadno připravitelné a vhodné pro vegetariány i vegany. Pokud hledáte rychlý ‍a výživný pokrm plný chuti, tyto kořeněné fazolové placky⁤ jsou ⁢skvělou ⁢volbou.

Suroviny:

  • 1 plechovka červených‌ fazolí (400 g),​ propasírovaná na hladkou pastu
  • 1 středně ⁤velká cibule, ⁢nadrobno nakrájená
  • 2 stroužky⁤ česneku, rozmačkané
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 čajová lžička mletého ​koriandru
  • 1 čajová‌ lžička mleté papriky
  • 1/2 ⁢čajové lžičky soli
  • 1/4 čajové lžičky mletého​ černého pepře
  • 1/4 ⁤čajové lžičky červeného pepře
  • 2 lžíce jemně ‌nasekané petrželky
  • 1/2 šálku polohrubé mouky
  • 2 lžíce rostlinného oleje

Postup:

  1. Ve⁤ větší míse smíchejte fazolovou pastu,⁤ cibuli,⁤ česnek, kmín, koriandr,‍ papriku, ​sůl, pepř, petrželku ​a mouku. Promíchejte,​ dokud ⁢nedostanete​ kompaktní směs.
  2. V malé pánvi zahřejte olej na střední teplotu.
  3. Smažte placky ‌postupně.⁤ Do pánve dejte lžíci směsi na jednu ⁢placku ⁣a lehce​ ji rozetřete. Osmahněte ⁤z obou stran ​do zlatova, ‍asi 3-4 ⁢minuty ⁤na každé straně.
  4. Opakujte postup pro zbylou směs, až ji celou​ spotřebujete.
  5. Servírujte fazolové placky teplé s⁤ omáčkou ‍podle vašeho výběru ⁤nebo jako přílohu k ⁣hlavnímu jídlu.