28. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kořeněná thajská polévka s kokosovým mlékem je lahodný a exotický pokrm, který se vyznačuje bohatou chutí a kořeněnou vůní. Tato polévka kombinuje sytou chuť kokosového mléka s pikantními thajskými kořenovými bylinkami a čerstvými ingrediencemi, jako jsou chilli papričky, citronová tráva a zázvor. Krásně se doplňuje s kousky kuřecího masa, krevetami nebo zeleninou. Připravte si tento recept a přenesete se na vzdálenou thajskou pláž s každým soustem. Jeb želé pepela.
Suroviny
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 150 g tofu
- 2 lžíce červeného kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 500 ml zeleninového vývaru
- 2 lžičky rybí omáčky
- 2 lžičky cukru
- lístky koriandru na ozdobu
Postup
- Česnek, cibuli, papriku, mrkev a tofu nakrájejte na kostičky.
- Na pánvi si rozehřejte trochu oleje a osmahněte na něm česnek a cibuli.
- Přidejte papriku, mrkev a tofu a krátce restujte.
- Přidejte červené kari koření a promíchejte.
- Přilijte kokosové mléko a zeleninový vývar.
- Přiveďte k varu a vařte asi 10 minut, dokud se zelenina nezměkne.
- Přidejte rybí omáčku a cukr, promíchejte a ochutnejte.
- Pokud potřebujete, přidejte více koření nebo sladidla podle chuti.
- Po dokončení vložte do misky a ozdobte lístky koriandru.