12. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Zažijte výjimečnou chuť a exotickou atmosféru Maroka s naším receptem na „Kořeněná marocká tajemství“. Tato lahodná kulinářská pokladna v sobě ukrývá neuvěřitelnou kombinaci koření a vůní, které vás přenesou do vzdálených míst plných chutí a vůní Orientu. Připravte se na jedinečný zážitek s receptem „Kořeněná marocká tajemství“ a nechte se unést do světa exotiky a lahodných lahůdek.
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička mletého skořice
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1/2 lžičky mletého červeného pepře
- 1/2 lžičky mletého kardamomu
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1/4 lžičky mletého šafránu
- 1/4 lžičky mleté chilli
- 2 lžíce olivového oleje
- 400g konzervovaných rajčat
- 400ml masového vývaru
- 200g sušených švestek
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nastrouhejte cibule a nakrájejte česnek na jemno.
- Na rozpáleném oleji osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a jemně nastrouhaný zázvor a nechte chvíli restovat.
- Přidejte mleté koření – koriandr, kmín, skořici, kurkumu, červený pepř, kardamom, černý pepř, šafrán a chilli. Směs dobře promíchejte a nechte chuť a vůni těchto koření rozvinout.
- Přidejte nakrájené jehněčí maso a opékejte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Přilijte konzervovaná rajčata a masový vývar. Přidejte také sušené švestky a důkladně promíchejte. Přiveďte směs k varu.
- Za stálého míchání vařte maso alespoň hodinu, dokud nezměkne.
- Před podáváním ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte s kuskusem nebo chlebem.